Artmedia začne hrať o Pohár UEFA už 19. júla

28.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Do začiatku najvyššej futbalovej súťaže zostáva len niečo vyše dvoch týždňov, ale pre dvojicu slovenských zástupcov v Pohári UEFA to znamená aj termín prvého predstavenia v Pohári UEFA.

Kým Slovan otvoril svoje účinkovanie v Intertoto Cupe už minulý víkend, Petržalčania sa dozvedia meno súpera pre 1. predkolo až v piatok 29. júna. Úvodné stretnutie je na programe 19. júla (odveta 2. augusta).

Isté je, že Artmedia sa na začiatku nestretne so žiadnym slávnym tímom, ktoré sú nasadené až do 1. kola (Villareal, Zaragoza, Fiorentina, Tottenham, Everton, Bolton, Bordeaux, Norimberg, Bayern, Leverkusen...)

Zaujímavo však vyzerá už aj 2. predkolo s Galatasaray, Standardom Liége, Austriou Viedeň... Aby sa tam Petržalčania dostali, musia najskôr prejsť sitom tímov, kde sú mužstvá od Kazachstanu či Azerbajdžanu až po Andorru alebo Írsko, čo môže byť na jednej strane zaujímavá konfrontácia, ale na druhej strane aj silný súper v neatraktívnom balení....

Zverenci Vladimíra Weissa strávili úvod prípravy v domácom prostredí, no po pár tréningoch sa presunuli do Tatranskej Lomnice, kde vo vyšších terénoch naberali silu. „Mužstvo sa zameralo najmä na kondíciu, pobyt v Tatrách pomohol obnoviť najmä fyzické sily, ktoré sa nám zídu počas nabitej jesene,“ povedal o priebehu päťdňového sústredenia manažér Petr Kašpar. Aj on je jedným z tých, ktorí sa v posledných dňoch snažili pritiahnuť do Petržalky ďalšie posily, ktoré by mali zaceliť viaceré odchody. „Niektorí hráči prídu ešte na skúšky, no máme vytypovaných aj takých, ktorých už nebudeme skúšať, pretože ich kvality sú dostatočne známe. Uvidíme, či sa nám tieto prestupy podarí dotiahnuť,“ pokračoval Petr Kašpar na margo prípadných novicov, ktoré Artmedia už tradične hľadá najmä v Česku.

Rušno je však aj okolo futbalistov, ktorí sú momentálne pri Starom moste. Zahraničné kluby sa totiž obzerajú po zaujímavých menách (Kamenár, Kozák, Oravec, Čišovský) a sondujú, za akých podmienok by Petržalka svoje opory uvoľnila. „Väčšinou sú to smiešne sumy, ktoré nás skôr urážajú, ako informujú,“ tvrdí Petr Kašpar a dodáva: „Nielenže nie sú na úrovni našich hráčov, ale to vyzerá, akoby tu mali samotní futbalisti zlé podmienky.“

Isté je, že po odchodoch Debnára a avizovanom uvoľnení Staňu potrebuje Artmedia posilniť najmä obranu, kde by navyše po prípadnom uvoľnení Čišovského zostalo málo hráčov schopných obstáť v ligovej a medzinárodnej konkurencii. Súčasne je však jasné, že návratmi trénerov Weissa, Hippa, stredopoliara Borbélyho (teoreticky je možné, že práve on bude zaceľovať obranu) sa vracia starý duch Artmedie. Až čas však ukáže, či mužstvo je schopné zopakovať úspešné ťaženie ligou spred troch rokov a následne aj pohárovou Európu!

(mm)
Páčil sa vám článok?