Tréner Weiss sa vracia na lavičku Artmedie

10.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

Avizovaný návrat Vladimíra Weissa na lavičku slovenského futbalového klubu FC Artmedia Bratislava po šestnástich mesiacoch sa od novej sezóny Corgoň ligy 2007/2008 stane realitou.

Štyridsaťdvaročný bývalý úspešný kormidelník petržalského mužstva, ktorý v posledný májový deň skončil na lavičke ruského klubu Saturn Moskovská oblasť, nahradí v pozícii hlavného kouča Štefana Horného.

"S Vladom Weissom sme vždy mali nadštandardné vzťahy. V tejto chvíli sa dá povedať, že sme s ním dohodnutí na pôsobení v Artmedii od nového ročníka ligovej súťaže. Dohoda síce ešte nie je na papieri, ale napriek viacerým ponukám zakotví Vlado Weiss v Petržalke. Spolu s majiteľom klubu už absolvoval viacero rozhovorov na túto tému. Asistentom by mal byť Michal Hipp, s ktorým náš staronový tréner pracoval v Artmedii i v ruskom Saturne," uviedol v sobotu večer manažér Artmedie Bratislava Petr Kašpar.

Mužstvo z pravého brehu Dunaja priviedol v uplynulej sezóne Corgoň ligy 2006/2007 ku konečnému 2. miestu v tabuľke a tým aj k účasti v Pohári UEFA trénerský triumvirát Štefan Horný - Karol Brezík - Emil Stranianek. "Všetkým trom sa u nás končí zmluva 30. júna 2007. Realizačný tím si určuje nový tréner, ktorý bude mať v tomto smere voľné ruky," doplnil P. Kašpar. Podľa jeho slov sa dajú očakávať aj určité zmeny v kádri.

Zatiaľ jedinou známou hráčskou posilou pred sezónou 2007/08 je navrátilec z hosťovania z nemeckého 1. FC Kaiserslautern, slovenský reprezentant Balázs Borbély. "V mužstve by mali zostať aj Braňo Fodrek s Braňom Obžerom, obzeráme sa však aj po ďalších posilách. Začiatok letnej prípravy máme naplánovaný na 14. júna, dovtedy máme ešte čas na vytypovanie si vhodných hráčov a uzavretie kompletného realizačného tímu," skonštatoval ďalej manažér Artmedie. Za starým bratislavským mostom boli v poslednom období ambície vždy vysoké, veď po titule v roku 2005 skončila následne Artmedia dvakrát za sebou v Corgoň lige na 2. priečke - za Ružomberkom a Žilinou. "Z cieľov určite nezľavíme a keďže chceme byť ešte lepší, tak sa môžeme posunúť už len o jedno miesto," dodal Petr Kašpar.

(sita)

Páčil sa vám článok?