V ružinovskej samospráve pokračujú spory

3.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Starosta Ružinova Slavomír Drozd (Smer-SD) nechce prideliť uvoľneným poslancom miestneho zastupiteľstva Valentínovi Mikušovi (SDKÚ-DS) a Dušanovi Pekárovi (KDH) kancelárie.

Kancelárie im pridelili už druhýkrát ružinovskí miestni poslanci. Starosta však tvrdí, že kancelárie sú pripravené pre jeho zástupcu, ktorého síce stále nemá, ale môže byť zvolený. „Zo svojich pozícií neustúpim a nedám sa pritlačiť k múru akoukoľvek formou nátlaku,“ uvádza S. Drozd.

Poslanci pridelili kancelárie D. Pekárovi a V. Mikušovi po tom, ako trojpätinovou väčšinou prehlasovali uznesenie z februára, ktoré ružinovský starosta odmietol podpísať a pozastavil jeho účinnosť. Aj napriek tomu V. Mikuš s D. Pekárom v kanceláriách začali úradovať, no Drozd im na nich začiatkom marca nechal vymeniť zámky.

Starosta Ružinova tvrdí, že priestory sú pre dlhodobo uvoľnených poslancov nadštandardné a pridelí im vhodnejšie. V predchádzajúcom volebnom období sedeli v pridelených kanceláriách zástupcovia starostu. O tieto funkcie sa v januári na návrh miestneho zastupiteľstva uchádzali práve V. Mikuš a D. Pekár, ale neúspešne, pretože starosta odmietol návrhy poslancov akceptovať.

(brn, sita)

Páčil sa vám článok?