Osobné animozity by mali ísť bokom

8.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Rád by som reagoval na rozhovor so starostom Ružinova pánom Drozdom. Keďže sa v rozhovore opakovane vyjadroval na moju adresu, cítim potrebu uviesť niektoré tvrdenia na pravú mieru.

Poslancom ružinovskej samosprávy som už štvrté volebné obdobie. Opakovane som teda dostal dôveru Ružinovčanov a nie je žiadny dôvod, aby starosta Drozd spochybňoval môj mandát, najmä keď on sám sa zúčastnil zatiaľ len na jedných voľbách a ešte neukázal, ako naplní svoje sľuby reálnou prácou.

Odmietam obvinenia, že deštruujeme prácu ružinovskej samosprávy. Opak je pravdou. Bezprostredne po voľbách som starostovi navrhoval seriózny model vzťahov tak, aby spolupráca zastupiteľstva a starostu bola na prospech Ružinova a jeho občanov. Starosta sa rozhodol pre cestu konfrontácie. Nerešpektoval demokratické rozhodnutie poslaneckého klubu SDKÚ-DS, ktorý získal väčšinu mandátov, a teda má najväčšiu zodpovednosť pred voličmi za vývoj v mestskej časti na obsadenie postu zástupcu starostu.

Starosta podľa môjho názoru blokoval prácu zastupiteľstva obštrukciami, čím zneužíval svoje právomoci a kompetencie. Preto sme boli nútení zmenou rokovacieho poriadku a zladením organizačnej štruktúry miestneho úradu s reálnym stavom zabrániť arogancii starostu, ktorá vyplynula z toho, že mu akosi veľmi rýchlo zachutila moc.

Napriek tomu som presvedčený, že dokážeme spolupracovať v prospech Ružinova. SDKÚ-DS bude podporovať všetky rozumné a vecné návrhy, ktoré budú slúžiť rozvoju našej mestskej časti. V mnohom sú volebné programy pravicových strán totožné s programom starostu Drozda, a to by mal byť základ normálnej spolupráce v rámci ktorej pôjdu osobné animozity bokom.

Valentín Mikuš,

poslanec miestneho zastupiteľstva v Ružinove a predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS

Páčil sa vám článok?