Budeme súťažiť o zápis do knihy rekordov

6.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto zverejnila svoj priebežný kalendár najväčších kultúrnych a spoločenských akcií v roku 2000.

„Po viacerých úspešných projektoch v minulých rokoch ľudia od nás prirodzene očakávajú, čím ich prekvapíme nabudúce,“ uviedol v tejto súvislosti starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský. „V programe sú preto viaceré tradičné dátumy, ale aj niekoľko noviniek.“

Staré Mesto chce byť aj tohto roku hlavným organizátorom silvestrovského programu v centre Bratislavy. Tradičné otvorenie kultúrneho leta je plánované na 23. júna. Ústrednou scénou piateho ročníka výstavy Socha a objekt sa tentoraz stane zrekonštruovaná Grassalkovichova záhrada. Súčasťou otvorenia kultúrneho leta by mal byť aj atraktívny projekt historických šachov so živými figúrami na Hlavnom námestí.

Deň zápasu proti totalite, ktorý pripadá na výročie sviečkovej demonštrácie 25. marca, si chce Staré Mesto pripomenúť odhalením pamätnej tabule a následným kultúrnym programom na Korze. Vyvrcholením tohtoročného Dňa narcisov 7. apríla bude veľký koncert na Hlavnom námestí. Staré Mesto bude aj hlavným partnerom Asociácie súčasného tanca pri organizácii Festivalu súčasného tanca, ktorý sa uskutoční v polovici mája. Deň detí  bude sprevádzať otvorenie nového detského ihriska a festival vodníkov.

V spolupráci so združením Devínska brána je už teraz v pláne viacero podujatí v čase prvého vianočného adventu 25. novembra. Chýbať nebude pečenie vola na Františkánskom námestí, otvorenie umelého klziska na Hviezdoslavovom námestí v jeho celej veľkosti a súťaž o najväčší adventný veniec, ktorou sa chce Staré Mesto uchádzať o zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

Rokuje sa o spoluúčasti mestskej časti na výročnej módnej prehliadke na Korze pod názvom Zoe Fashion Street Party, ako aj prvý reprezentačný mestský ples v budove opery SND na záver fašiangov vo februári 2001.

(miv)
Páčil sa vám článok?