Ružinovská samospráva s problémami

2.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ani po dvoch mesiacoch od komunálnych volieb nie je ružinovská samospráva plne funkčná. Na minulotýždňovom rokovaní miestneho zastupiteľstva sa poslancom opäť nepodarilo zvoliť zástupcu starostu, ani pracovné komisie.

Starosta Ružinova Slavomír Drozd (Smer-SD, SMK, HZDS, SF) zrušil rokovanie po tom, ako poslanec Valentín Mikuš (SDKÚ-DS) navrhol zmenu programu. Išlo podľa neho o závažné návrhy týkajúce sa zmien v rokovacom poriadku a zmien v organizačnej štruktúre úradu a podľa neho je potrebné sa s nimi oboznámiť a prerokovať ich.

S. Drozd považuje návrh poslanca Mikuša za zámer. Nechápe, prečo organizačný poriadok, ktorý bol prijatý pred rokom, odrazu nevyhovuje. Starosta ešte pred prerušením zasadnutia apeloval na poslancov, aby už začali spolupracovať. Myslí si, že ak neakceptuje niekoho na post svojho zástupcu, nemalo by to byť dôvodom na sabotovanie činnosti úradu.

Podľa predsedu klubu miestnych poslancov SDKÚ-DS Martina Kuruca starosta S. Drozd ukončením, resp. prerušením rokovania opäť bráni zvoleným poslancom predkladať návrhy a hlasovať o dôležitých rozhodnutiach pre činnosť Ružinova.

„Poslanci prejavili vôľu hlasovať o všetkých bodoch, ktoré navrhoval starosta v pozvánke, ale on sa rozhodol politizovať. Poslanci SDKÚ-DS si vždy uplatňovali svoje práva, ktoré im umožňuje ich mandát a sú naďalej pripravení vykonávať svoje povinnosti tak ako vždy na prospech obyvateľov mestskej časti Bratislava-Ružinov,“ zdôraznil Kuruc.

(brn, sita)

Páčil sa vám článok?