Staré Mesto má Staromestskú sieň

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po prvý raz od konštituovania samosprávnych orgánov v roku 1990 zasadalo miestne zastupiteľstvo mestskej časti Staré Mesto vo svojej vlastnej rokovacej sále.

V utorok 11. decembra starosta Andrej Ďurkovský slávnostným prestrihnutím bieločervenej pásky slávnostne otvoril Staromestskú sieň, ktorá sa odteraz stala oficiálnym sídlom miestneho zastupiteľstva Starého Mesta.

Staromestská sieň vznikla šesťmesačnou rekonštrukciou pôvodných priestorov na prízemí budovy Miestneho úradu Bratislava - Staré Mesto na Vajanského nábreží 3. Táto eklektická stavba z prvej tretiny 19. storočia zapísaná do zoznamu kultúrnych pamiatok je známa aj ako pôvodný dom A. Jurenáka.

V tomto priestore už kedysi zasadacia sála bola, v polovici sedemdesiatych rokov ju však necitlivo zrušili priečkami, aby vytvorili nové kancelárie. V posledných rokoch sa nevyužívali.

O rekonštrukciu Staromestskej siene sa zaslúžili aj poslanci miestneho zastupiteľstva, ktorí na jej rekonštrukciu uvoľnili 2,5 mil. korún. Samotná rekonštrukcia nakoniec stala o dvestotisíc menej.

Doteraz miestne zastupiteľstvo mestskej časti Staré Mesto muselo zasadať v rôznych priestoroch, napr. v svadobnej miestnosti Zichyho paláca alebo v Miestnom kultúrnom centre na Patrónke.

Novú Staromestskú sieň budú môcť využívať aj občianske združenia, spolky, organizácie a firmy, ak sa ju rozhodnú prenajať na konanie svojich výročných schôdzí, konferencií či sympózií.

(miv)

Páčil sa vám článok?