Mesto podporí projekty zamerané na šport

24.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Za oblasť kultúry, športu, voľného času, cestovného ruchu, hospodárenia s majetkom mesta, školstva a zdravia je v novom vedení hlavného mesta zodpovedná námestníčka primátora Anna DYTTERTOVÁ. Spýtali sme sa je, čo považuje v nadchádzajúcom období za najdôležitejšie.

- Mám okrem iného na starosti ochranu zdravia obyvateľstva, v tejto oblasti sa už začal projekt Kancelária Zdravé mesto Bratislava, ktorý patrí medzi strategické. Mám konkrétne predstavy, čo je potrebné urobiť pre zdravie našich detí. Detské ihriská budú musieť spĺňať normy EÚ, sústredím sa na to, aby tie, ktoré sú v správe mesta, týmto normám vyhovovali. Pokiaľ ide o kultúru, budem podporovať aj nekomerčné podujatia podporujúce našu tradíciu. Veľa práce nás čaká aj v súvislosti s rekonštrukciou Starej radnice, kde stojíme pred úlohou nájsť primerané miesto na uskladnenie asi 84-tisíc zbierkových predmetov. V oblasti cestovného ruchu je jedným z našich cieľov získanie titulu Európske hlavné mesto kultúry v roku 2013 - ak by sa nám to podarilo, bol by to veľký úspech a malo by to vplyv aj na rozvoj cestovného ruchu.

Čo chcete urobiť v sociálnej oblasti?

- Chcem rozšíriť činnosť Kancelárie pre rodinu a ženu, podporiť sanáciu sociálne slabých rodín, ktoré si nedokážu pomôcť samy a urobiť všetko pre to, aby sa z nich nestávali bezdomovci. Mojím cieľom je vo všeobecnosti predchádzať fenoménu bezdomovectva. Medzi moje ciele patrí aj obnovenie záchytky.

Zmení sa niečo v hospodárení s majetkom mesta?

- Budem sa snažiť každému predaju majetku mesta venovať osobitne, s dôrazom na to, aby sa neprihliadalo len na sumy, ktoré mesto z jednotlivých predajov získa, ale aj na potreby mesta v budúcnosti. Myslím si, že majetok mesta by sa mal viac prenajímať a menej predávať, čo platí najmä v prípade nehnuteľností v centre mesta.

Aké sú vaše ciele v oblasti rekreácie a voľného času?

- Budem sa snažiť, aby sa rozširovali možnosti na šport a rekreáciu v hlavnom meste, ktoré nepovažujem za dostatočné - ako príklad uvediem nedostatok plavární v Bratislave. Mesto bude určite podporovať všetky projekty, ktoré rozšíria možnosti rekreačného športu.

Zhováral sa Juraj Handzo


NÁŠ ROZHOVOR
Páčil sa vám článok?