Ružinovská samospráva je stále paralyzovaná

23.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Rokovanie druhého mimoriadneho zasadnutia ružinovského zastupiteľstva sa skončilo neúspešne. Starosta tejto mestskej časti Slavomír Drozd schôdzu prerušil.

Sarosta zvolený za koalíciu Smer-SD, SMK, ĽS-HZDS, SF sa totiž nevedel dohodnúť s poslaneckými klubmi SDKÚ-DS a KDH, ktoré majú v zastupiteľstve väčšinu, ani na zložení návrhovej komisie, ktorá by mala vypracovať uznesenia k jednotlivým bodom programu.

Keď predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Valentín Mikuš navrhol zásadné zmeny programu dnešného zasadnutia, akými napríklad boli zmeny v rokovacom poriadku zastupiteľstva či organizačnom poriadku miestneho úradu, ale bez potrebného termínovaného písomného zdôvodnenia, starosta mimoriadne zasadnutie, po dohode politického grémia, prerušil.

Miestny úrad v Ružinove bude naďalej fungovať bez zástupcu starostu, miestnej rady, profesijných komisií zastupiteľstva, ba dokonca aj bez náhradníkov na sobášiacich úradníkov.

V komunálnych voľbách ružinovského starostu zvíťazil Slavomír Drozd za koalíciu Smer-SD, SMK, ĽS-HZDS a SF. V miestnom zastupiteľstve však majú jednoznačnú prevahu poslanci za SDKÚ-DS a KDH. Drozd preto nevylučuje, že obštrukcie opozície budú, napriek opakovaným výzvam na spoluprácu, pokračovať aj na ďalšom zastupiteľstve.

(tasr)

Páčil sa vám článok?