Všade ešte nemajú úplné vedenie samosprávy

12.1.2007
Páčil sa vám článok?

Päť úradujúcich, dnes už bývalých starostov mestských častí využilo na zvolanie ustanovujúceho miestneho zastupiteľstva hraničný termín - 2. január. V tento deň sa stretli poslanci v Dúbravke, Karlovej Vsi, Lamači, Rači a v Ružinove.

V ostatných mestských častiach sa stihli novozvolení poslanci zísť prvýkrát do konca decembra 2006. Vo všetkých častiach zložili poslanci predpísaný sľub.

V Novom Meste je novým zástupcom starostu poslanec Marián Vereš (SDKÚ-DS, KDH,SZ,SF, SMER-SD, ĽS-HZDS, SNS). V Rusovciach starosta zástupcu zatiaľ nemá. Zástupcom starostu v Devínskej Novej Vsi sa stal František Baňas ( SDKÚ-DS, SZ) a prednostom miestneho úradu zostal Rudolf Šeliga. Zástupcu starostu v Záhorskej Bystrici by mali zvoliť tento týždeň.

Aj niektoré ďalšie miestne zastupiteľstvá už stihli zvoliť zástupcov starostov a nových prednostov. Zástupcom račianskeho starostu je Rafael Rafaj (SNS) a prednostkou miestneho úradu Dagmar Kramplová. Dúbravskí miestni poslanci zvolili za novú prednostku miestneho úradu Alenu Tobiašovú. Starosta zatiaľ zástupcu nemá. Zástupkyňou starostu vo Vajnoroch je Soňa Molnárová (SDKÚ-DS, KDH) a zástupcom devínskej starostky sa stal doterajší vicestarosta Rastislav Kunst (KDH, SZS, PS).

Petržalský starosta má dvoch zástupcov - prvým je poslanec Juraj Kováč (SDKÚ-DS) a druhým Viera Kimerlingová (KDH). V Starom Meste bude starostovi sekundovať ako zástupca Peter Tatár (OKS) a tzv. uvoľnený poslanec Peter Smrek (DÚS). Novým prednostom miestneho úradu sa stal poslanec Oliver Paradeiser (SDKÚ-DS). V Podunajských Biskupiciach zastupuje starostku poslanec Vladimír Blažíček (SMER-SD, ĽS-HZDS). Prednostom zostal Andrej Bubeník.

Vo Vrakuni je zástupcom starostu Marek Hargaš (SDKÚ-DS, KDH) a prednostom miestneho úradu Lukáš Pokorný.

Starostu v Jarovciach zastúpi Milan Husár (KDH) a čunovskú starostku zastupuje Angela Bankovichová (nezávislá). Novej starostke Lamača sekunduje zástupkyňa Júlia Ondrišová (SMER-SD, ĽS-HZDS). Na ustanovujúcich zastupiteľstvách sa nepodarilo zvoliť zástupcu starostu ani prednostu v mestských častiach Ružinov a Karlova Ves.

(rob)

Páčil sa vám článok?