Legislatíva mestskému rozpočtu nepraje

11.1.2007
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava by malo v tomto roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom, ktorý by mal dosiahnuť podobnú výšku ako minuloročný, teda približne 6,2 miliardy korún. Informoval o tom prvý námestník bratislavského primátora Milan Cílek.

M.Cílek má na starosti hospodársky rozvoj a stratégiu mesta, regionálnu spoluprácu a vzťahy so zahraničím, podnikateľské aktivity magistrátu, verejnoprospešné služby, dopravu a informačné systémy.

Bratislava je od začiatku roka v rozpočtovom provizóriu, keďže o návrhu rozpočtu zatiaľ mestské zastupiteľstvo nerokovalo, poslanci ho schvália najskôr vo februári. Do prijatia rozpočtu nesmú výdavky mesta mesačne presiahnuť dvanástinu minuloročného rozpočtu.

Podľa M. Cíleka by väčšinu príjmov malo mesto získať výberom daní, stále však nie je jasné, akým spôsobom mesto nahradí približne 200 miliónov korún, o ktoré Bratislava príde pre oslobodenie vysokých škôl od dane z nehnuteľností a pre rozdeľovanie výnosov z dane z príjmov fyzických osôb na základe nadmorskej výšky.

Pre nariadenie vlády o rozdeľovaní výnosov z dane mesto dostane približne o 40 miliónov korún menej ako v minulom roku.

Páčil sa vám článok?