Námestníci primátora o svojich plánoch

10.1.2007
Páčil sa vám článok?

Samospráva hlavného mesta SR chce v začínajúcom volebnom období do roku 2010 pokračovať v doterajšej komunálnej politike. „Získala si dôveru občanov,“ zdôvodnil to na tlačovej konferencii staronový primátor Andrej Ďurkovský.

Zároveň predstavil svojich troch nových námestníkov a ich kompetencie. Jeho zástupca a prvý námestník Milan Cílek považuje za svoje najdôležitejšie oblasti hospodársky rozvoj a riešenie dopravy. Chce zmeniť pomer prepravovanej individuálnej a mestskej hromadnej dopravy v prospech hromadnej. Preto je za zlepšenie kultúry cestovania aj nákupom nových vozidiel. Pri presadzovaní nosného dopravného systému plánuje zintenzívniť rokovania so štátnou správou, Železnicami SR a ďalšími subjektmi. Uvažuje o zmene v systéme parkovania, aby vozidlá menej prekážali chodcom a viac využívali garážové domy.

Námestníčka Anna Dyttertová zodpovedná za kultúru chce túto oblasť presadzovať v širších súvislostiach so školstvom, ochranou zdravia, cestovným ruchom či sociálnymi vecami. "Chcem stavať na aktivite občanov a podporovať prospešné projekty," konštatovala Dyttertová. V oblasti hospodárenia s majetkom mesta chce získať viac príjmov z jeho prenájmu ako predaja.

Územný rozvoj, bezpečnosť a ochranu životného prostredia považuje za svoje prioritné oblasti najmladší, 31-ročný námestník Tomáš Korček. Chce pokračovať v zámere vytvorenia metropolitnej polície, zvýšiť počet bezpečnostných kamier v mestských častiach, tiež počet policajtov aj okrskárov. "Je potrebné prijať nový územný plán mesta a vyčleniť oblasti na výškovú výstavbu mimo centra," uviedol Korček. Má záujem venovať viac financií do mestskej zelene aj vytvoriť nové parky, údajne už je na to vytypovaných osem lokalít.

Páčil sa vám článok?