Ty zlodej, napísala Daniela Kralevich do emailu starostovi Ružinova. Ten však nezostal ticho a reagoval

20.4.2024
0

Zdroj: TASR - Pavol Zachar

Páčil sa vám článok?

Konflikty medzi podnikateľkou Danielou Kralevich a starostom bratislavského Ružinova Martinom Chrenom opäť nabrali na obrátkach. Najnovšie je dôvodom nábytok zo zbúranej stavby na Zlatých pieskoch, ktoré pracovníci mestskej časti odviezli.

Pravdepodobne si pamätáte búranie objektu Oáza pokoja na Zlatých pieskoch, ku ktorému pristúpila ružinovská samospráva v júli 2022. Zariadenie drevostavby vtedy skončilo v rukách ružinovskej samosprávy a podnikateľka Daniela Kralevich sa v súčasnosti rozhodla, že ho chce späť. Zatiaľ ho však nemá, čo ju poriadne naštvalo a starostu Ružinova označila za zlodeja. 

A čo sa presne deje? K problému sa na sociálnej sieti vyjadril starosta Ružinova Martin Chren. 

"Predmetná pani, ktorá sa v Ružinove 'preslávila' okrem iného prevádzkovaním firmy s čiernou stavbou na Zlatých pieskoch, si takmer po roku a pol spomenula, že pri búraní tejto čiernej stavby sme uschovali nábytok z nej, a začala sa nie úplne slušným spôsobom dožadovať jeho vydania. Zariadenie predmetnej čiernej stavby sme samozrejme pripravení jej vydať. Pred búraním sme všetko zaprotokolovali, spísali, dokonca každý úkon nahrávali na video, aby nás ani náhodou nemohla obviniť, že sa niečo stratilo," uviedol Chren.

Zdroj: Marián Dekan

​Výstavba Oázy pokoja, známeho projektu Daniely Kralevich.

Prečo teda podnikateľka zariadenie dodnes nemá? "Je logické, že ho nemôžeme vydať hocikomu. Dnes mi už volali z jedného média, či je pravda, že pani Daniela K. si bola pre svoje veci a odmietli sme jej ich vydať a sme teda, podľa jej slov, 'zlodeji'. Pravda je taká, že pani Daniela K. si po veci nebola. Prišla pre ne jej matka, ktorej ich však vydať nemôžeme. Veci totiž vydať môžeme len oprávnenej osobe, ktorá je splnomocnená konať v mene firmy, ktorej zbúraná čierna stavba patrila. Ak by sme ich vydali niekomu cudziemu, vtedy by len nastal problém. Matka pani Daniely síce argumentovala kúpnou zmluvou na tieto veci, no nedovolila nám ani len urobiť si z nej kópiu," argumentuje Chren s tým, že právni zástupcovia Daniely Kralevich majú od mestskej časti  oficiálnu korešpondenciu už niekoľko mesiacov.

Zdroj: MČ Ružinov

Búranie Oázy pokoja.

"Dávno ale asi nebola v médiách a právo pre ňu zrejme je len orientačné a vzťahujúce sa len na ostatných, pretože našu korešpondenciu ignoruje. Mimochodom, rovnako ako našu informáciu, že za rok a pol skladovania predmetných harabúrd si budeme samozrejme uplatňovať poplatok za skladovanie," dodal s tým, že sa teší na ďalšie trestné oznámenie, už "ani neviem koľké".

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Uskladnený nábytok z Oázy pokoja. 

Chren i zverejnil email, ktorý mu podnikateľka zaslala. "Takže... veci si nevydal! Podáva sa na teba trestné oznámenie za krádež, ty zlodej," napísala mu.

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Email od Daniely Kralevich. 

Samozrejme, chceli by sme priniesť i pohľad Daniely Kralevich na celý problém, ktorému na sociálnej sieti venovala niekoľko statusov. Vyslovene však uvádza, že nesúhlasí s tým, aby médiá používali fotografie či informácie z jej profilu, čo rešpektujeme. Danielu Kralevich sme oslovili, či sa nechce vyjadriť alebo nedá súhlas na čerpanie informácií z jej profilu.

Korene sporu medzi podnikateľkou a mestskou časťou siahajú do roku 2019, keď Kralevich vybudovala na Zlatých pieskoch projekt Oáza pokoja. Samospráva však projekt označila za čiernu stavbu a po ťahajúcich sa sporoch nariadil stavebný úrad jej odstránenie. Keďže podnikateľka to neurobila, v júli 2022 tak na základe exekučného príkazu urobil ružinovský podnik.

Zdroj: MČ Ružinov

Martin Chren sa osobne prišiel pozrieť na odstránenie Oázy pokoja.

Zaujímavosťou je, že majiteľkou objektu bola od augusta 2021 mama podnikateľky. A práve vďaka tomuto faktu vyhrala Kralevich (presnejšie jej mama) na jeseň minulého roka súd s mestskou časťou. Úrad sa totiž sporil so známou podnikateľkou a o odstránení stavby neupovedomil oficiálneho majiteľa, teda jej mamu. Stalo sa tak zrejme preto, že vlastníctvo k drevostavbe nebolo potrebné registrovať do katastra nehnuteľností, keďže nešlo o klasickú stavbu.  Súd preto prikázal mestskej časti doručiť exekučný príkaz matke podnikateľky, hoci projekt už dávno nestál. Kralevich dodnes odmieta, že išlo o čiernu stavbu. Argumentuje tým, že nemala pevné základy a Oázu pokoja označuje za mobilnú.

(ms)

Páčil sa vám článok?