Primátor považuje rok 2006 za náročný a úspešný

1.1.2007
Páčil sa vám článok?

Bratislavský primátor Andrej Ďurkovský považuje uplynulý rok za náročný, podľa neho bol aj napriek tomu pre hlavné mesto úspešný. "Tento rok bol náročný, určitým spôsobom bol prechodný, keďže to bol volebný rok," uviedol pre agentúru SITA.

Ako dodal, okrem zvyčajnej práce sa musel tri týždne na sklonku roka intenzívne venovať predvolebnej kampani. Ako najväčšie úspechy samosprávy Bratislavy Ďurkovský označil vybudovanie a sprevádzkovanie trolejbusovej trate na Dlhé Diely, nákup nových autobusov pre dopravný podnik, revitalizáciu Železnej studienky a rekonštrukciu Obchodnej ulice, Župného námestia a Michalskej priekopy.

"Z hľadiska postupov mesta si myslím, že uplynulý rok bol úspešný, pokračuje sa s osvedčenými a nielen zábavnými akciami ako je napríklad Silvester, ekonomická situácia je stabilizovaná, podarilo sa uzavrieť množstvo projektov, ktoré sme v minulom volebnom období začali, tak v tomto roku boli dokončené," skonštatoval Ďurkovský. "Zostáva dokončiť začaté priority rozvoja a začať nové, ktoré sme pred voľbami sľúbili," dodal.

Ďurkovský plánuje v najbližších štyroch rokoch zvýšiť bezpečnosť a zrýchliť individuálnu automobilovú dopravu zväčšením priepustnosti križovatiek a pokračovaním v rozširovaní ciest na hlavných dopravných ťahoch v Bratislave. MHD chce zlepšiť nielen vybudovaním električkovej trate z Petržalky do centra mesta, ale aj nákupom nových vozidiel, zhustením intervalov nočných spojov a rozširovaním trolejbusovej dopravy na Patrónku, či do zóny medzi Starým mostom a Mostom Apollo. Ďurkovský chce dosiahnuť, aby sa cena cestovného udržala na prijateľnej úrovni a zachovať zľavy pre žiakov, študentov a dôchodcov vrátane bezplatnej dopravy pre občanov nad 70 rokov a telesne postihnutých.

Má tiež zámer vybudovať 50 hektárový park v Petržalke, zriadiť protialkoholickú záchytnú izbu, nechať vypracovať regulatívny záväzný dokument na umiestňovanie výškových stavieb, vybudovať mestskú pláž pri Dunaji, dotiahnuť schválenie územného plánu Bratislavy a nového zákona o hlavnom meste SR.

Páčil sa vám článok?