Noví poslanci sa musia zísť do 2. januára

15.12.2006
Páčil sa vám článok?

Prvé ustanovujúce zasadnutie miestneho zastupiteľstva zvoláva podľa zákona starosta zvolený v predchádzajúcom volebnom období do 30 dní od konania volieb, teda najneskôr do 2. januára 2007.

Hraničný termín, začiatok budúceho roka, sa rozhodli využiť úradujúci starostovia Ružinova, Karlovej Vsi, Vrakune a predpokladaný termín 2. január platí aj pre Lamač a Dúbravku. Ide o mestské časti, kde doterajší starostovia neuspeli a tak sa neponáhľajú s odovzdaním úradu novozvoleným starostom.

Najskôr sa v novom volebnom období stretávajú poslanci zvolení do miestneho zastupiteľstva v Devínskej Novej Vsi. Staronový starosta tu zvolal ustanovujúce zasadnutie miestneho zastupiteľstva na štvrtok 14. decembra. O deň neskôr, v piatok 15. decembra, sa zíde aj miestne zastupiteľstvo v Devíne.

Viacero nových miestnych zastupiteľstiev sa zíde v utorok 19. decembra. Ide o Petržalku, Staré Mesto, Podunajské Biskupice a Rusovce. V Jarovciach sa novozvolení poslanci stretnú vo štvrtok 21. decembra, v piatok 22. decembra sa noví poslanci spoznajú v Novom Meste.

Na konci roka, v piatok 29. decembra, bude ustanovujúce zasadnutie miestnych zastupiteľstiev vo Vajnoroch a Čunove, kde doterajšie starostky neuspeli a s odovzdaním úradu sa zrejme tiež neponáhľajú. Do uzávierky novín nebol známy termín ustanovujúceho zasadnutia v Rači a Záhorskej Bystrici.
Páčil sa vám článok?