Napísali ste nám 05/1998

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Úroveň podnikov v Starom Meste pri posúdení cien a ponúkaného prostredia či služieb je podľa mňa skutočne žalostná. Prevádzkovateľ vám dokáže svojím prístupom k zákazníkovi pripraviť nejedno nepríjemné prekvapenie. Jedno z takých ponúka kaviareň U kráľa Mateja na Bielej ulici.

Hoci v cenníku nájdete položku ČAJ za chvályhodných 8 korún, ak si ho objednáte, obsluha vám s úplnou samozrejmosťou oznámi, že čaj sa smie podávať iba s rumom! Napriek tomu, že predložený cenník čaj a rum nedáva do žiadnej súvislosti, môžete argumentovať akokoľvek, čaj bez rumu vám na stôl neprinesú. Naopak, začnú sa vám vyhrážať fyzickou inzultáciou! Jednoducho, kto to kedy videl, piť čaj bez rumu! Ak sa ním budete chcieť zohriať U kráľa Mateja, čakaním na obsluhu zbytočne strácate čas.

Milan Regec, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Zaujal ma článok PKO ešte stále žije kultúrou. Žije, ale nekultúrne! Prečo? Práve som šiel okolo so spomienkou na celý areál, pretože mi pripomína moju mladosť a v PKO som sa zoznámil s manželkou. Hlavná budova sa opravuje, resp. niečo sa tam deje. No kovové zasklené konštrukcie sú otrasné. Nenatreté, urobené nejaké sklady. Z vonku to vypadá hrozne. Svetlá, ktoré by mali osvetľovať priestory, sú porozbíjané do jedného kusa. Parčík vedľa budovy bol kedysi za pánov komunistov kultúrny, osvetlený, boli tam lavičky, kvetiny. Dnes je to porozbíjané, burinou je zarastený celý objekt. Lavičky, ktoré ešte „žijú“, sú počmárané. Je zarážajúce, že PKO sídli s budovou hlavného architekta Bratislavy (resp. sídlil). Krásne kovové schody sú poničené, asfalt poškodený. Všetko kritizované treba prešetriť, spísať a snažiť sa presadiť, aby skutočne PKO bolo PKO.

Ing. Ján A., Bratislava
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Zaujal ma článok V Bratislave žije 200 - 500 bezdomovcov. Pre naše mesto je to hanbou pred turistami, ale kto týmto ľuďom dopomohol k tomu, aby viedli takýto život? Hnevá ma to, pretože väčšie percento týchto ľudí si to zapríčinila sama. A aj napriek tomu má magistrát v úmysle postaviť pre bezdomovcov centrum (väčšie), aby mali kde bývať. Prečo sa magistrát nepostará o mladé rodiny, ktoré čakajú na byty? Prečo sa v prvom rade nejde v ústrety mladým rodinám, aby mali strechy nad hlavou a mali kde vychovať svoje ratolesti? Aj my patríme medzi mladé rodiny, ktoré beznádejne bojujú o strechu nad hlavou a nemuseli by sa pozerať po drahých prenájmoch, alebo trčať rodičom donekonečna „na krku“. Som zvedavá, či sa situácia mladých rodín čakajúcich na strechu nad hlavou bude riešiť.

Dagmar Uzolová, Petržalka
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Môj obdiv patrí primátorovi Kresánkovi a starostovi Starého Mesta Andrejovi Ďurkovskému, ktorí cítia a žijú s Bratislavou. Tak veľa, veľa spravili a stále robia pre Bratislavu, no najmä pre nás „krstených Dunajom”. Nebojím sa silných slov, ja milujem moje rodné mesto, vždy som ho milovala, no aj trpela s ním - vieme kedy a prečo. To, že sa vrátil živor do Starého Mesta pre mňa veľa znamená. Zúčastňujem sa na všetkých podujatiach, ktoré stíham. Oslava 13. výročia Mestského múzea bola dôstojná, veselá - pohladenie na duši. Teší ma najmä, že korzo objavuje mladá generácia. Budem rada, keď si už konečne sadnem v Carltone na kávu - verím, že sa toho dožijem. Netrúfam si povedať, čo by malo byť na korze ešte lepšie. Je jasné, že to majú v rukách správni ľudia.

p. Poslúchová, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?