Táto ulica na Trnávke sa premení na krásnu ružovú alej

28.1.2023
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Nenápadná Pavlovičova ulica, ktorú nájdete v Ružinove na Trnávke, sa mení na jednu z najkrajších ulíc v lokalite. Jej premena bude ešte výraznejšia o pár rokov.

Ako priblížil na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren, rekonštrukciu Pavlovičovej ulice dokončili už pred rokom.

"Stálo nás to veľa úsilia a komunikácie - najprv sme žiaľ museli vyrúbať celú alej stromov, nad čím nám srdce krvácalo, lenže tri rôzne dendrologické posudky potvrdili, že boli choré a nebezpečné, niektoré z nich už predtým aj spadli. Parkovanie z nelegálneho na chodníku celej ulice sa zmenilo na pekne vydláždené miesta s vodopriepustným povrchom, legálne a pohodlné, ale ako to býva, v trochu menšom počte. Z ulice vznikla jednosmerka a bezpečnosť chodcov posilnili vyvýšené priechody. Trochu ma mrzí, že na žiadosť obyvateľov sme napríklad vynechali dlažbu na chodníkoch a zostal klasický asfalt - ale vox populi, vox dei," vysvetlil Chren.

FOTOGALÉRIA (Pavlovičova ulica dnes):

​A teraz po konzultáciách s obyvateľmi na Pavlovičovu vrátili stromovú alej. "A dúfam takú, ktorá bude naozaj krásna a každý rok premení túto ulicu na miesto, ktoré budeme chodiť obdivovať. Na Pavlovičovej sme totiž vysadili 20 sakúr odrody Royal Burgundy - to sú tie, ktoré majú červené listy a na jar sú obsypané ružovými lupeňmi kvetov," dodal statosta. 

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

Takto vyzerala Pavlovičova v septembri  teda po rekonštrukcii a pred výsadbou japonských čerešní. 

Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

Takto nádherne kvitnú sakury.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie