Deň detí v Petržalke privíta hrisko na Rovniankovej ulici i samosprávne kino. Bude plný hier, zábavy a prekvapení

27.5.2022

Zdroj: (md)

Páčil sa vám článok?

Prvý júnový deň bude patriť tým najmenším aj v najľudnatejšej mestskej časti Bratislavy. Jej samosprávna organizácia - Kultúrne zariadenia Petržalky - si aj tento rok pripravila nabitý program s množstvom zaujímavých a zábavných aktivít pre deti a rodičov. 

Mestská časť po úspechu počas parkúrového podujatia na Tyršovom nábreží plánuje deťom opäť rozdávať aj cukrovú vatu a pukance. Medzinárodný deň detí v Petržalke sa uskutoční v stredu 1. júna od 13:00 na vynovenom verejnom ihrisku na Rovniankovej ulici 22, ktoré sa vďaka spolupráci mestskej časti Bratislava-Petržalka a iniciatívy Projekt.Ihrisko outfluencera Maria Biharyho vlani na jeseň premenilo na nepoznanie. Dizajnovo atraktívny priestor pre deti a mládež im ponúkne rovnako atraktívny program a sprievodné podujatia počas celého popoludnia. Následne ich samospráva pozýva i do jej kina. 

"Hneď po úvodnom otvorení starostom Petržalky Jánom Hrčkom si môžu otestovať vedomosti z triedenia odpadu, započúvať sa do bubnovačky s Rytmikou či nazrieť do folklórneho okienka.Energiu budú môcť vybiť pri skákaní cez švihadlo, hip-hope, breaku alebo karate a následne si ju opäť dobiť cukrovou vatou alebo pukancami, ktoré budú pre prvé deti úplne zdarma,"priblížila hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

​„Verím, že sa potešia aktivitám aj maškrtám, ktoré sme si pre ne pripravili a že si užijú svoj veľký deň naplno,” hovorí starosta Petržalky, ktorého organizátori požiadali o záštitu nad podujatím.Medzi aktivitami nebude chýbať ani maľovanie na tvár, ukážky práce záchranárov či odborného výcviku psov a kreativitu si môžu deti vyskúšať aj pri maľovaní na chodník a v tvorivých dielňach. Kompletný program nájdete TU.

V samosprávnom Artkine za zrkadlom v Dome kultúry Zrkadlový háj  si tí menší môžu o 15:00 pozrieť americkú komédiu Ježko Sonic 2 a tí starší o 19:00 novinku natočenú na motívy komiksov z dielne Marvel Comics pod názvom Doctor Strange v Mnohovesmíre Šialenstva. Podujatie moderuje herec divadla LA KOMIKA Marcel Nemec a vstup naň je  bezplatný.

 (ts,nc)

Páčil sa vám článok?