Mesto podporí revitalizáciu pochôdznych terás. Záujemcovia môžu požiadať o dotáciu

19.1.2022
0
Terasa na Jasovskej v Petržalke

Zdroj: Rastislav Gemerský

Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava podporí revitalizáciu pochôdznych terás formou dotácie. Na tento účel vyčlenila samospráva v rozpočte 200.000 eur.

Žiadosť o dotáciu môžu záujemcovia podať do konca marca. Bratislavská samospráva o tom informuje na svojom webe.

Magistrát pripomína, že jedným z prvkov verejného priestoru v Bratislave sú aj verejne prístupné pochôdzne terasy, ktorých časť je v súkromnom vlastníctve. "Mnohé z týchto terás sú, žiaľ, už dlhodobo v zlom technickom stave," konštatuje samospráva.

Mesto preto chce vlastníkom kompenzovať fakt, že na svojej nehnuteľnosti znášajú ťarchu verejného priestoru. Mestské zastupiteľstvo schválilo projekt dotácií, ktoré mesto poskytne majiteľom terás na účel ich obnovy. "Uchádzať sa môžu vlastníci terás, respektíve ich častí," spresnil magistrát.

Záujemcovia môžu požiadať o dotáciu v oblasti prieskumných prác (vypracovanie statického posudku), prípravných prác (vypracovanie projektovej dokumentácie na sanáciu alebo rekonštrukciu), udržiavacích prác (obnova) či stavebných prác (rekonštrukcia). Maximálna výška dotácie je 200.000 eur. Finančná spoluúčasť žiadateľa je minimálne 50 percent z výšky požadovanej grantovej dotácie.

Žiadosti je potrebné podať prostredníctvom formulára zverejneného na webovej stránke hlavného mesta.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?