Nový multifunkčný park v Karlovej Vsi už nadobúda reálne kontúry

15.1.2022
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Na Karloveskej ulici pomaly finišujú práce na novom multifunkčnom parku, ktorý prinesie obyvateľom rôznorodé možnosti na šport vrátane skateparku. Veľkou prednosťou parku má byť aj dažďová záhrada.

Nový park dokončujú na pozemku medzi benzínovou pumpou Shell a úradom práce. Ide o predtým nevyužívané miesto, ktoré však už skrášľovala sakurová alej, ktorá sa samozrejme zachová (stromčeky darovalo Bratislave japonské veľvyslanectvo).

V parku nájdete viacero športových stanovísk a taktiež bežeckú dráhu. Bude tu napríklad skatepark s tribúnou na sedenie, cross-fit alebo parkourová plocha. Rodinám s malými deťmi  zas poslúži detské ihrisko so šmykľavkou či malým tunelom pre najmenších.

Zdroj: ms

​Pohľad na lokalitu z nadchodu ponad Karloveskú.

Práce na parku stále napredujú, aj keď pôvodne avizovaný termín dokončenia august 2021 sa teda už nedodrží. Ako sa lokalita mení, sa môžete presvedčiť na porovnaní dvoch fotogalérií. Jedna vznikla vo štvrtok 13. januára, staršia je zo septembra 2021. 

"V súčasnosti je dokončená väčšia časť parku, v roku 2021 sa zrealizovala kompletná výsadba, povrchy, viaceré športoviská, detská zóna, osvetlenie, závlaha, dažďová záhrada a pod. V tomto roku budeme finalizovať drobné prvky architektúry ako tribúnu, dokončíme bežeckú dráhu a predovšetkým budeme pokračovať v realizácii skateparku.
Areál multifunkčného parku bude otvorený po dokončení stavebných prác a následnej kolaudácii. Verejnosti ho plánujeme sprístupniť v apríli/máji 2022, v závislosti od rýchlosti záverečných schvaľovacích procesov a klimatických podmienok," prezradila nám hovorkyňa magistrátu Dagmar Schmucková.

FOTOGALÉRIA (stav prác v súčasnosti):

​Skatepark, ktorý bude súčasťou parku, vzišiel z iniciatívy mestskej časti Karlova Ves a jej spolupráce so skateboardovou komunitou. Zaujímavým prvkom v parku bude takzvaná dažďová záhrada, ktorá má prirodzene oddeľovať vodný spád na hranici parku od jeho ostatných funkcií. V dažďovej záhrade bude vysadená zeleň, ktorá dokáže zniesť aj veľké množstvo vody, ktoré sa tu bude v čase prívalových zrážok zhromažďovať a postupne vsakovať. 

FOTOGALÉRIA (stav prác v septembri 2021):

Do parku sa bude vchádzať smerom od električkovej trasy cez sakurovú alej, kde si obyvatelia budú môcť oddýchnuť na novej bratislavskej lavičke. Okrem lavičiek budú na promenáde pri parku napríklad stojany na bicykle podľa nového dizajnu.

Vytvorenie multifunkčného parku zabezpečuje Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) v spolupráci s mestskou časťou Karlova Ves a magistrátom.

(ms)

Páčil sa vám článok?