V Karlovej Vsi vybudovali najväčšie multifunkčné ihrisko

3.12.2021
0

Zdroj: MÚ Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Karloveské deti a mládež zo Spojenej školy na Tilgnerovej 14, ale aj verejnosť z okolitých ulíc môže využívať najväčšie multifunkčné ihrisko v Karlovej Vsi. Hracia plocha je určená pre streetbal, volejbal, hádzanú či malý futbal.

„Ihrisko je určené predovšetkým žiakom zo Spojenej školy na Tilgnerovej, ale v popoludňajších hodinách a počas víkendov aj širokej verejnosti. Na takýchto areáloch je najlepšie to, že poskytujú možnosť trávenia voľného času aktívne, pritom kúsok od domu. Stačí sa len prezliecť, obuť si športovú obuv a športovať,“ povedala starostka Dana Čahojová.

Vicestarosta Karlovej Vsi Branislav Záhradník informoval, že ide o spojenú investíciu mestskej časti a hlavného mesta Bratislavy, so spoluúčasťou rodičov. „Technicky aj z hľadiska výstavby to kompletne zabezpečovala mestská časť. Okrem žiakov školy by malo ihrisko slúžiť verejnosti najmä z najbližších okolitých ulíc ako je Segnerova, Pod Rovnicami, Donnerova či Hodálova.“

Zdroj: MÚ Karlova Ves

Učiteľka prvého stupňa základnej školy v Spojenej škole Tilgnerova Dana Lapšanská prezradila, že deti majú z nového ihriska radosť. „Viaceré skupiny majú možnosť zahrať sa odlišné športy v jednom čase, v tom je veľká výhoda. Využitie nášho školského dvora je parádne, navyše toto ihrisko je veľmi dobré aj pre miestnu komunitu."

Zdroj: MÚ Karlova Ves

(ts, ms) 

Páčil sa vám článok?