Devínska Nová Ves pokračuje v rekonštrukcii klubu seniorov

16.1.2022
REKONŠTRUKCIA KLUBU DÔCHODCOV

Zdroj: Facebook/Devínska Nová Ves

Páčil sa vám článok?

Devínska Nová Ves pokračuje v rekonštrukcii domu seniorov na Istrijskej ulici, práce, ktoré sa začali vlani v apríli, podľa starostu Dáriusa Krajčíra napredujú. Termín ich dokončenia, ktorý je naplánovaný na apríl, však bude závisieť od dodávok materiálov. Tie v posledných mesiacoch zdraželi a dodávka niektorých pre ich nedostatok na trhu mešká.

 "Verím, že napriek týmto problémom, s ktorými bojujú všetky samosprávy, sa nám podarí dokončiť dom seniorov s čo najmenším meškaním. Som rád, že sa podarilo aj počas sviatkov postúpiť s rekonštrukciou," skonštatoval Krajčír po tohtotýždňovom kontrolnom dni.

Zdroj: Facebook/Devínska Nová Ves

V rámci rekonštrukcie sa pokračuje s prácami okolo podláh, omietok či kúrenia, čoskoro by mala začať fungovať kotolňa. Následne by sa malo pokračovať s kladením napríklad drevenej podlahy v hlavnej miestnosti, ktorá bude môcť po novom slúžiť aj na kultúrne podujatia, dokončené budú aj toalety. Objekt prešiel tiež dispozičnými zmenami.

Zdroj: Facebook/Devínska Nová Ves

Zdroj: Facebook/Devínska Nová Ves
Zdroj: Facebook/Devínska Nová Ves

"Pribudne tzv. apartmán, ktorý okrem toho, že poskytne zázemie pre prípadné lekárske vyšetrenia, vytvorí obytnú jednotku, kde sa bude môcť dočasne ubytovať osoba/rodina v núdzi, prípadne sa využije v prípade nutnosti akejkoľvek izolácie," poznamenal Krajčír.

V prípade priaznivého počasia by sa malo v ďalšej fáze pristúpiť k exteriérovým prácam. Týkajú sa rampy, prestrešenia nad vchodom, vstupu do budovy či prístupového chodníka. Vynovený priestor bude zároveň podľa starostu plniť aj ďalšiu funkciu, a to prepájanie seniorov s ostatnými aktívnymi obyvateľmi mestskej časti v kultúrnych a voľnočasových miestnych kluboch, krúžkoch či organizáciách.

(TASR)

Páčil sa vám článok?