Čo najdôležitejšie sa podarilo urobiť a čo dôležité vás čaká v budúcom roku? Odpovedá starosta Záhorskej Bystrice

2.1.2022
0
Jozef Krúpa

Zdroj: TASR - Andrej Galica

Páčil sa vám článok?

Na prelome rokov sme požiadali starostov 17 bratislavských mestských častí o odpovede na dve otázky. Ak by mali vybrať jednu až dve veci, ktoré sa podarilo počas uplynulého roka urobiť a pokladajú ich za najdôležitejšie, ktoré by to boli? A taktiež sme im dali vybrať jednu až dve veci, ktoré pokladajú za najdôležitejšie a chceli by ich realizovať počas roka 2022. Dnes prinášame odpovede starostu Záhorskej Bystrice Jozefa Krúpu.

Najdôležitejšou prioritou obyvateľov Záhorskej Bystrice je podľa Krúpu rozširovanie školských a predškolských zariadení, rekonštrukcia ciest a bezpečnosť.

"Preto som rád, že nám podarilo v roku 2021 získať z eurofondov príspevok takmerdva milióny eur na rozšírenie našej základnej školy o osem tried a rozšírenie novej jedálne s kuchyňou. Stavbu sme začali realizovať už tento rok. Ďalej sme rozšírili materskú škôlku o jednu triedu aj s novým detským ihriskom. Kompletne sme zrekonštruovalii Pútnickú ulicu a osadili sme šesť bezpečnostných kamier, ktoré sme napojili na mestskú políciu," vyjadril sa pre banoviny.sk Krúpa.

Čo najdôležitejšie sa podarilo urobiť a čo dôležité vás čaká v budúcom roku? Odpovedá starostka Devína Ľubica Kolková

Na prelome rokov sme požiadali starostov 17 bratislavských mestských častí o odpovede na dve otázky. Ak by mali vybrať jednu až dve veci, ktoré sa podarilo počas uplynulého roka urobiť a pokladajú ich za najdôležitejšie, ktoré by to boli? A taktiež sme im dali vybrať jednu až dve veci, ktoré pokladajú za najdôležitejšie a chceli by ich realizovať počas budúceho roka. Dnes prinášame odpovede starostky Devína Ľubice Kolkovej.

Ako dodal, v roku 2022 chcú dokomčiť rozšírenie základnej školy o osem tried spolu s jedálňou a kuchyňou. "Ďalej pripraviť projekt novej školy a škôlky , ktorá vznikne z bývalého energetického učilišťa. Budeme pokračovať v rekonštrukciách ciest a chodníkov na Rošického ulici a Tešedíkovej ulici, Gbelskej ulici a dokončíme poslednú tretiu etapu rekonštrukcie ulice na Podkerepúškach," dodal.

(ms)

Páčil sa vám článok?