Čo najdôležitejšie sa podarilo urobiť a čo dôležité vás čaká v budúcom roku? Odpovedá starosta Vrakune Martin Kuruc

29.12.2021
0

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Na prelome rokov sme požiadali starostov 17 bratislavských mestských častí o odpovede na dve otázky. Ak by mali vybrať jednu až dve veci, ktoré sa podarilo počas uplynulého roka urobiť a pokladajú ich za najdôležitejšie, ktoré by to boli? A taktiež sme im dali vybrať jednu až dve veci, ktoré pokladajú za najdôležitejšie a chceli by ich realizovať počas budúceho roka. Ako prvé prinášame odpovede starostu Vrakune Martina Kuruca.

"Podarilo sa nám obnoviť komplet fasádu ma našej najväčšej materskej škole Kríkova a komplet sme v nej zrekonštruovali aj sociálne zariadenia. Tiež som nesmierne rád, že sa nám podarilo vybudovať nové multifunkčné ihrisko na ŠK Vrakuňa pre Vrakunčanov," uviedol Kuruc.

Vo Vrakuni však rekonštruujú školy a s škôlky rad - radom. Postupne opravili fasády na ZŠ  Rajčianska a Žitavská a na materských školách Kaméliova či Hnilecká.

Zdroj: FB MČ Vrakuňa - oficiálna stránka

Pred dvomi rokmi urobila mestská časť novú materskú školu na Bodvianskej a tiež opravili fasádu aj zrekonštruovali Zdravotné stredisko. Minulý rok sa zrekonštruovala základná škola Železničná

A ktoré dva budúcoročné projekty pokladá starosta za najdôležitejšie? "Budem rád, keď sa podarí v roku 2022 otvoriť stanicu mestskej polície v Pentagone, na čo už veľmi dlho čakáme a tiež zrekonštruovať povrch vozovky na Hradskej a tiež zrevitalizovať park na Kazanskej," reagoval Kuruc.

FOTO a VIDEO: V Pentagone postavia novú policajnú stanicu za 200-tisíc eur, sídliť bude v priestoroch dnešného pohostinstva

Mesto Bratislava plánuje v obytnom dome Pentagon na Stavbárskej ulici vo Vrakuni odkúpiť súčasné priestory pohostinstva a zriadiť v nich stanicu mestskej polície. Stálou prítomnosťou mestských policajtov chce zvýšiť bezpečnosť v lokalite, ktorá má dlhodobé problémy s drogovo závislými ľuďmi a drogovými dílermi. Ak kúpu na budúci týždeň za vyše 200-tisíc eur odsúhlasia bratislavskí mestskí poslanci, nová stanica by mala fungovať už v letných mesiacoch budúceho roka.

Mesto Bratislava totiž v obytnom dome Pentagon na Stavbárskej ulici vo Vrakuni odkúpi súčasné priestory pohostinstva a zriadi v nich stanicu mestskej polície. Stálou prítomnosťou mestských policajtov chce zvýšiť bezpečnosť v lokalite, ktorá má dlhodobé problémy s drogovo závislými ľuďmi a drogovými díleri. Nová stanica by mala fungovať už v letných mesiacoch budúceho roka.

Zdroj: nc

Šípka ukazuje na miesto, kde bude nová stanica. 

​Nová stanica mestskej polície bude sídliť v priestoroch súčasného pohostinstva blízko schodov, kde sa často zdržiavajú drogovo závislí ľudia. Jej súčasťou bude aj rozšírenie kamerového systému v danej lokalite.

(ms)

Páčil sa vám článok?