Dobrá správa pre Staromešťanov: Grant na dostavbu ZŠ Dubová bol schválený!

14.12.2021
Páčil sa vám článok?

Znamená to, že už na budúci rok môže mestská časť začať s realizáciou projektu, ktorý Starému Mestu prinesie nové triedy a zvýši kapacity staromestských škôl o šesť nových kmeňových tried, tri nové špecializované učebne, ale aj päť kabinetov pre pedagogických zamestnancov.

„Je to dobrá správa, lebo počet školopovinných detí v Starom Meste z roka na rok narastá a existujúce kapacity škôl sú nedostatočné," hovorí starostka Zuzana Aufrichtová. "Školstvo a vzdelávanie sú od začiatku mojou absolútnou prioritou," zdôrazňuje. Nadstavba ZŠ Dubová je súčasťou rozsiahlych rekonštrukčných prác, ktoré Staré Mesto začalo realizovať v roku 2021 a v ktorých bude pokračovať aj v roku 2022.

„Stavebné povolenie máme, projekt je dokončený a schválený, čakali sme už iba na rozhodnutie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky. To v týchto dňoch prišlo a je pre nás všetkých viac ako pozitívne," informuje starostka. Za projekt nadstavby ZŠ Dubová získalo Staré Mesto plný počet bodov, za čo patrí vďaka oddeleniu stratégie a projektového riadenia na čele s Luciou Lanákovou.

Zdroj: FB Staré Mesto - srdce Bratislavy

​Na otvorení tohto školského roku sa okrem starostky zúčastnila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová...

"Žiadali sme 2 564 858,55 eur a toľko sme aj dostali," upresňuje Z. Aufrichtová. Celkové výdavky na nadstavbu budú 2 793 789,27 eur. "Vzhľadom na nárast cien stavebných materiálov je však možné, že to bude aj viac," upozorňuje starostka.
Stavebné práce by sme chceli začať najneskôr v marci 2022, stavba by mala byť ukončená za 12 mesiacov. Mestská časť chce harmonogram naplánovať tak, aby sa najkomplikovanejšie práce robili v čase letných prázdnin, aby sa čo najmenej obmedzilo vyučovanie.

Zdroj: FB Staré Mesto - srdce Bratislavy

​Mimochodom, čakanie na grant využilo Staré Mesto viac ako efektívne. Od konca septembra má ZŠ Dubová celkom nový, multifunkčný športový areál. V jeho rozširovaní plánuje pokračovať. Písali sme o tom podrobnejšie tu:

​(ars)

Páčil sa vám článok?