Pri ZŠ Dubová v Starom Meste vyrástlo nové multifunkčné ihrisko

1.10.2021
0

Zdroj: Lukáš Kamenistý

Páčil sa vám článok?

Základná škola Dubová v bratislavskom Starom Meste sa môže pochváliť asi najväčšou zelenou plochou v okolí budovy, no ihrisko, ktoré k exteriéru patrí, bolo dlhodobo v zlom stave. Realita sa však zmenila.

Od konca septembra môžu žiaci školy využívať celkom nový, multifunkčný športový areál. "Realizácia multifunkčného ihriska je prvou etapou prác na zväčšenie kapacity ZŠ Dubová. Projekt bude pokračovať nadstavbou školy, na jej konci pribudne viacero nových tried," vysvetlila starostka Zuzana Aufrichtová - starostka Starého Mesta.

„Prvoradým cieľom bola rekonštrukcia existujúcej poškodenej asfaltovej plochy malého ihriska na dvore školy,“ upresnil Lukáš Kamenistý, vedúci investičného oddelenia, ktoré rekonštrukciu zastrešovalo. Upravili sme aj okolie ihriska, vrátane priľahlých chodník a zelených plôch.

FOTOGALÉRIA:

​Po zabezpečení drenáží a odvodnení plochy ihriska práce pokračovali inštaláciou nových podkladných konštrukčných vrstiev, osadením obrubníkov a zhotovením dvojvrstvového športového povrchu. „Ide o športový povrch tartna epdm, ktorý vyhovuje športovým potrebám aj všestrannému využitiu na športové účely,“ upresnil Kamenistý.

Nové ihrisko doplnili aj bránky, sada na volejbal, stĺpiky, siete, príslušenstvo. Ihrisko je oplotené, nechýbajú ochranné obvodové siete.


(ms)

Páčil sa vám článok?