Petržalskí seniori majú na Osuského novú klubovňu

17.10.2021
0

Zdroj: MČ Petržalka

Páčil sa vám článok?

Nová petržalská klubovňa seniorov otvorila svoje brány začiatkom októbra, od otvorenia sa teší záujmu seniorov, pre ktorých sú pripravené tematické dni zamerané na šport, kreativitu, tanec, spev, tvorivosť a množstvo iných zaujímavých aktivít.

Na staré kolená si každý zaslúži rešpekt a pokoj. "A keďže si to uvedomujeme aj v našej samospráve - o to viac v mesiaci, ktorý je venovaný úcte k starším - snažíme sa vnímať potreby seniorov a najmä skutočnosť, že pandémia ich odrezala od možnosti socializácie. Preto sme sa im v spolupráci s kolegami z Univerzity tretieho veku Ekonomická univerzita v Bratislave rozhodli pod záštitou nášho starostu Jána Hrčku poskytnúť naozaj kvalitný priestor," informovala mestská časť Petržalka.

Úplne nová Petržalská klubovňa seniorov otvorila svoje brány začiatkom októbra. Netrvalo dlho a už sa teší prvým návštevníkom, ktorí si jej prínos podľa slov samosprávy pochvaľujú. Ako hovorí jej manažérka pani Janka Chládecká, seniori potrebujú systém a pravidelnosť. Preto jej zamestnanci pripravujú pre seniorov tematické dni zamerané na šport, kreativitu, tanec, spev, tvorivosť a množstvo iných zaujímavých aktivít.

FOTOGALÉRIA:

"Sme veľmi radi, že naši seniori môžu konečne tráviť voľný čas v dôstojných priestoroch a v príjemnej spoločnosti rovesníkov," dodala samospráva s tým, že nová klubovňa je otvorená počas pracovných dní od 10:00 do 16:00 a okrem petržalských seniorov rada privíta i návštevníkov z iných mestských častí. 

(nc)

Zaskočení Petržalčania: Prečo máme pri hlasovaní o parkovaní uviesť aj časť rodného čísla?

Kam by ste umiestnili garážový dom a chcete ho vôbec? Obyvatelia dotknutých ulíc v bratislavskej Petržalke majú v týchto dňoch možnosť vyjadriť svoj názor online hlasovaním. Mnohých však zaskočilo, že do formulára mestskej časti musia uviesť aj číslice za lomítkom rodného čísla, ktoré sú unikátne, prideľujú sa tak, aby ich ani dvaja ľudia s rovnakým dátumom narodenia nemali totožné.

Páčil sa vám článok?