Mesto pripravuje regulované parkovanie v Petržalke – Dvory 4, pripomienkovať ho môžete aj vy

1.8.2021
stretnutie s obyvateľmi

Zdroj: FB/Hlavné mesto SR Bratislava

Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát v rámci prípravy spustenia mestského regulovaného parkovania - bratislavského parkovacieho asistenta PAAS, realizoval s obyvateľmi Dvorov 4 uplynulý týždeň stretnutie k plánu vyznačovania parkovacích miest v tejto časti Petržalky. Parkovacie miesta začne mesto vyznačovať už v najbližších dňoch.

Pri mape projektu vysvetľovali, ako sú navrhnuté parkovacie miesta a organizácia dopravy v tejto štvrti. "Od obyvateliek a obyvateľov sme zároveň vyzbierali viacero podnetov, ktoré tieto dni vyhodnotíme a ak to bude možné, zapracujeme ich do projektu," uviedol magistrát na sociálnej sieti. Návrh vyznačovania parkovacích miest a organizácie dopravy je zverejnený aj na webstránke mesta, pripomienky môžete poslať aj emailom (na adresu paas@bratislava.sk) do stredy 4.8. 

Mesto avizovalo, že parkovacie miesta začne vyznačovať v najbližších týždňoch a od 1.10. budú slúžiť predovšetkým rezidentom Petržalky, ktorí na nich budú môcť parkovať s rezidentskou kartou bez ďalšieho poplatku."Návštevníci Dvorov 4 bez trvalého pobytu v Petržalke budú vo vymedzenom čase parkovať v tejto lokalite za hodinovú sadzbu, čím sa zlepší dostupnosť parkovacích miest pre rezidentov," spresnilo hlavné mesto.

Po Dvoroch 4 plánujú postupne pokračovať s reguláciou parkovania podľa mestských pravidiel aj v ďalších častiach Petržalky. Viac informácií o pravidlách mestského regulovaného parkovania nájdete na paas.sk.

​(nc)

Páčil sa vám článok?