Mesto pokračuje v značení parkovacích miest v Krasňanoch, pozrite si prehľad zmien

30.7.2021
Krasňany stretnutie s obyvateľmi

Zdroj: Facebook/Bratislava hlavné mesto SR

Páčil sa vám článok?

Magistrát mesta nedávno s obyvateľmi Krasňan diskutoval o zavedení regulovaného parkovania v tejto štvrti Rače a s tým súvisiacim vyznačovaním parkovacích miest. Informovalo o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

Ako informovalo mesto, na stretnutí s obyvateľmi lokality dostali viacero podnetov na zmenu či zlepšenie značenia. "Návrh a posúdenie najlepšieho riešenia je úlohou mesta, i keď však projekt značenia vypracoval autorizovaný projektant, sú to často obyvatelia a obyvateľky, ktorí poznajú svoje okolie najlepšie. Sme preto radi, že obyvateľky a obyvatelia venovali svoj čas na pomoc mestu a zdieľali s nami svoje podnety," priblížilo mesto na Facebooku.

Ako ďalej spresnili, nie všetky podnety dokázali do projektu zapracovať, niektoré by si podľa ich slov vyžadovali rozsiahlejšie stavebné úpravy, na ktoré momentálne nemajú čas, ani vyčlenený rozpočet, iné zas nie sú realizovateľné kvôli normám, ktorými sa musia riadiť. Väčšinu podnetov od obyvateľov však plánujú zapracovať.

Pozrite si prehľad hlavných zmien. Na Kadnárovej v smere od Vrbenského po Černockého mesto vyznačí na ľavej strane parkovací pás namiesto jednotlivých parkovacích miest. Zároveň bude pás vyznačený tak, aby autá neparkovali pri spojovacích chodníkoch pri vchodoch bytových domov a boli tak priechodné. "Na Kadnárovej v spolupráci s MČ Rača zmeníme navrhnuté umiestnenie kontajnerov vďaka čomu skrátime dlhé cikcak čiary, čím vzniknú dodatočné parkovacie miesta," informovalo o zmenách mesto s tým, že parkovacie pásy tiež tento týždeň značia na Hubeného ulici.

Na Hagarovej ulici avizovali rýchle riešenie, v rámci ktorého mestská časť preusporiada nádoby na odpad a niektoré parkovacie miesta zakreslíme kolmo, s tým, že budú čiastočne vytŕčať do vozovky. Má tak vzniknúť viac parkovacích miest a zároveň spomaľovacia šikana, aby vozidlá neprekračovali maximálnu povolenú rýchlosť v obytnej zóne 20 km/h. Dopravné značenie plánujú navrhnúť tak, aby mohli vozidlá v tomto úseku parkovať bezpečne.

"Niektoré parkoviská medzi bytovými domami -napríklad Cyprichova 80, preusporiadame tak, aby tam mohlo vzniknúť viac parkovacích miest, príp. aby sa zachovali čo najprirodzenejšie pešie trasy," spresnilo ďalej mesto. Na Černockého pri výjazde z Hubeného bude umiestnené dopravné zrkadlo, čo má pomôcť zlepšeniu výhľadu pri výjazde z križovatky.

Tieto a ďalšie zmeny mesto zapracováva do komplexného projektu organizácie dopravy pre Krasňany, ktorý bude následne zverejnený  TU.

"Väčšinu podnetov budeme realizovať v priebehu prvého augustového týždňa, prosíme preto o trpezlivosť pri dočasných obmedzeniach, ktoré si ich realizácia vyžiada," dodala samospráva na záver.

 (nc)

Páčil sa vám článok?