Primátor Vallo navštívil najhoršie bratislavské toalety. Chce ich zrekonštruovať

20.2.2021
Primátor toalety

Zdroj: Facebook/Matúš Vallo

Páčil sa vám článok?

Rokmi zanedbané verejné toalety v Sade Janka Kráľa majú prejsť rekonštrukciou, ktorú má bratislavská radnica odštartovať už v apríli tohto roka. Informoval o tom primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

"Legendárne najhoršie toalety v Škótsku všetci dobre poznáme, teraz poďme spoznať tie bratislavské. Pýtate sa prečo?" pýta sa ľudí na sociálnej sieti primátor Matúš Vallo. Deklaruje, že budovanie kvalitného mesta spočíva vo veľkých projektoch, ako napríklad výstavba petržalskej električky, ale aj v detailoch, ktoré robia každodenný život v meste príjemnejším a lepším. Takým detailom sú podľa jeho slov napríklad aj toalety v Sade Janka Kráľa, ktoré sú zatvorené už viac ako 10 rokov.

"A tak to nemá byť. Som jednoducho presvedčený, že v takom jedinečnom priestore, akým je Sad Janka Kráľa, čisté, bezpečné a príjemné toalety nemôžu chýbať," zdôrazňuje primátor. Magistrát má tento objekt od konca minulého roka v správe a informuje, že tieto toalety sa dočkajú zaslúženej rekonštrukcie. S opravou sa má podľa jeho vyjadrenia začať najneskôr v apríli a do leta majú byť finálne zrekonštruované.

"Cítim sa ako na expedícii, som rád, že mám rúško," konštatuje primátor vo svojom videu, ktoré zverejnil. "Je to horor, je to mestský majetok, roky zanedbávaný," konštatuje primátor. "Chcem sľúbiť, že do leta budú urekonštruovaných a  pre všetkých, ktorí navštívia tento krásny park," dodal Vallo. Avizoval tiež, že v pravidelnom seriáli "Najhoršie bratislavské toalety" bude mesto informovať o novinkách a postupe tejto rekonštrukcie. 

(nc) 

Páčil sa vám článok?