VIZUALIZÁCIA Starosta Chren predstavil budúcu podobu zanedbaného ihriska Medzilaborecká

20.2.2021
Ihrisko Medzilaborecká vizualizácie

Zdroj: Facebook Martin Chren

Páčil sa vám článok?

Ihrisko na Medzilaboreckej sa konečne dočká obnovy. To, ako bude pravdepodobne vyzerať jeho budúca podoba, zverejnil na svojom Facebooku starosta Ružinova Martin Chren.

Chren uviedol, že minulý rok spoločne s obyvateľmi zozbierali ich návrhy, pripomienky a aktuálne sa tešia  najmä silnej podpore tomuto projektu.

Starosta konštatuje, že toto ihrisko vo vnútrobloku medzi ulicami Medzilaborecká, Trebišovská, Kapušianska a Sečovská ľudí roky trápilo, sťažovali sa na neporiadok, partičky puberťákov a na zastaralé hracie prvky. "Plocha vyše 4000 m2 nám dala priestor vyšantiť sa a môžem vám pyšne povedať, že na tomto ihrisku plánujeme najväčší detský hrad v meste! A, samozrejme, so 4 vežami, ako ten náš Bratislavský hrad," avizuje starosta Chren. 

Zdroj: Facebook/Martin Chren

​Z hradu majú ísť dva tobogány a šmykľavka pre menšie deti.

Okrem toho tam má byť inštalované pieskovisko s tieniacou plachtou, strunové hojdačky či prevažovačky. Pre odvážnejšie deti budú k dispozícii rôzne sieťové atrakcie na chodenie, šplhanie, lozenie. Chren dodáva, že pre najstarších opäť populárny workout či profesionálne petangové ihrisko certifikované Slovenskou federáciou petangu.

Zdroj: Facebook/Martin Chren

Pieskovisko s tienidlom.

Svoju časť by mali mať na ihrisku vyčlenenú aj hendikepovaní a na ihrisku budú mať svoju zónu s prvkami pre deti aj dospelých. "Dokonca aj unikátny kolotoč či upravenú hojdačku," hovorí Chren.

Zdroj: Facebook/Martin Chren

​Ihrisko Medzilaborecká - časť určená pre hendikepovaných

Celý koncept ihriska má byť ekologický a plánuje sa so špeciálnymi zatrávňovacími rohožami a chodníkmi zo zámkovej dlažby. Na ihrisku rovnako ako na Sedmokráskovej budú solárne lampy či koše na separovaný odpad.

Na priložených obrázkoch vidíte (zjednodušené) vizualizácie, ako by ihrisko malo vyzerať. Starosta tvrdí, že pre pandémiu sa s verejnosťonemôže strenúť a zozbierať pripomienky obyvateľov. Preto avizuje, že nápady, otázky a pripomienky môžete napísať vicestarostovi Martinovi Patoprstému, ktorý má tent projekt na starosti na email martin.patoprsty@ruzinov.sk.

Starosta tvrdí, že ihrisko bude so svojím synom navštevovať. "No a ja sa už neviem dočkať, ako sem budeme o rok - dva s malým Kukom chodiť, máme to tak na 15 minútovú prechádzku z domu," dodal na záver Chren.

Zdroj: Facebook/Martin Chren

Zdroj: Facebook/Martin Chren

​Workoutové ihrisko.

Zdroj: Facebook/Martin Chren

Zdroj: Facebook/Martin Chren

Zdroj: Facebook/Martin Chren

Zdroj: Facebook/Martin Chren

(nc)

Páčil sa vám článok?