Novoročný ohňostroj tento Silvester v Bratislave nebude: Sviatočnú atmosféru prinesú vianočné prekvapenia

27.11.2020

Zdroj: TASR - Martin Baumann

Páčil sa vám článok?

Privítanie nového roka s tradičným silvestrovským ohňostrojom sa tento rok v hlavnom meste konať nebude. Otvorenie Vianoc v Bratislave môžu ľudia sledovať prostredníctvom online livestreamu s hosťami a vianočných prekvapení na viacerých miestach v uliciach mesta, ktorými ich prevedie primátor Matúš Vallo.

Mesto deklaruje, že aj keď odporúčania a opatrenia počas silvestrovskej noci sú ešte nepresné, uvedomujú si, že riziko prenosu vírusu pri počte ľudí, ktorí zvyknú do centra mesta na Silvestra chodiť, by bolo za každých okolností veľmi veľké.

Preto novoročný ohňostroj tento Silvester v Bratislave nebude. Podľa jej slov uskromniť a odrieknuť si niečo, sa v tomto roku stalo súčasťou životov ľudí vo všeobecnosti. "Sledovať preto tisíce eur, ktoré skončia vo vzduchu, i keď s krásnym efektom a emóciou, ktorá patrí k silvestrovskej noci, nepovažujeme za správne aj vzhľadom na mestský rozpočet, ktorý sme museli výrazne zredukovať," podotkla Rajčanová.

Vianočnú atmosféru do mesta počas sviatočného obdobia mesto prináša iným - bezpečnejším spôsobom. "Otvorenie Bratislavských Vianoc môžu Bratislavčanky a Bratislavčania sledovať prostredníctvom online livestreamu plného netradičných hostí a vianočných prekvapení na viacerých miestach v uliciach mesta, ktorými ich prevedie primátor Matúš Vallo prvú adventnú nedeľu (29.11.)," prezradila Rajčanová.

Primátor má uviesť aj podrobnosti o vianočnom programe, ktorý pre ľudí pripravili v nasledujúce dni či už v online formáte, ale aj na rozličných miestach Bratislavy a ktorý má byť sčasti náhradou tradičných vianočných trhov.

Mesto v uliciach tiež pripravuje viaceré svetlené inštalácie, pri Primaciálnom paláci to bude napríklad inštalácia Snowman, pri Lekárni Salvator dielo Dojčiaca či Christmas Bubbles v blízkosti Mirbachovho paláca. (Kompletnú sieť svetelných inštalácii nájdete TU.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?