V Devínskej Novej Vsi sa opäť pomáha projektom List Ježiškovi

14.11.2020
Devínska nová ves dá takmer polovicu svojho rozpočtu do vzdelávania - DNV
Páčil sa vám článok?

V Devínskej Novej Vsi sa bude aj tento rok pomáhať sociálne slabším rodinám a rodinám v núdzi. Umožní to opäť vianočný projekt List Ježiškovi, teda cielená zbierka darčekov podľa konkrétnych potrieb a želaní rodín, s ktorými mestská časť dlhodobejšie spolupracuje prostredníctvom sociálneho oddelenia miestneho úradu.

 Konkrétne veci, ktoré by potešili deti alebo pomôžu rodinám v každodennom živote zverejnila samospráva na webovej stránke. "Vždy sa podarilo vyzbierať celý zoznam želaní. Ľudia v Devínskej Novej Vsi sú veľmi štedrí a spolupatriční. Keby bolo potrebné pomôcť iným spôsobom, tak mestská časť je vždy pripravená prebrať aj tieto možnosti v prípade potreby," uviedla Jana Vedejová Sitášová, vedúca mediálneho oddelenia devínskonovoveského miestneho úradu.

V praxi projekt funguje tak, že sociálne oddelenie osloví rodiny, s ktorými spolupracuje. Na základe želaní vytvorí zoznam a zverejní ho na stránke. Obyvatelia sa následne môžu prihlásiť u povereného zamestnanca miestneho úradu a stať sa darcom. Dary sa zbierajú priebežne a mali by byť rodinám odovzdané pred Vianocami. Projekt Ježiškovi vznikol z iniciatívy miestneho úradu v spolupráci s miestnou komunitou mamičiek v roku 2018.

(TASR)

Páčil sa vám článok?