Nové Mesto budú zdobiť ďalšie tisícky tulipánov. Viete v ktorých lokalitách?

14.11.2020
0

Zdroj: FB Rudolf Kusý

Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto budú zdobiť ďalšie tisícky tulipánov. Pre pandémiu nového koronavírusu si ich tentoraz nebudú sadiť obyvatelia, výsadbu zabezpečí miestna organizácia EKO-podnik verejnoprospešných služieb.

Tulipány pribudnú vo viacerých štvrtiach, napríklad na trávnatom páse medzi Sliačskou a Novou Gardou, na Jaskovom rade či pri dome kultúry na Kramároch. Vysadených má byť 20.000 cibuliek tulipánov.

"Keď som sa pred desiatimi rokmi po prvý raz rozhodol darovať Novomešťanom tisícky tulipánových cibuliek či letničiek, mnohí sa smiali, že čo je to za nezmysel. Ani ja som ale netušil, že moja inšpirácia primátorom Londýna sa stretne s takým úprimným záujmom ľudí. Za ten čas sa z letničiek stala milá tradícia," uviedol starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Za ten čas sa podarilo podľa starostu vysadiť v mestskej časti viac ako pol milióna kvetov. Obyvatelia si ich vysadili v predzáhradkách a okolo svojich domov, ale aj na balkónoch. "Je to pravidelne môj osobný dar Novomešťanom, ktorým záleží na svojom okolí. Postupne sa mení aj zloženie ľudí, ktorí si po letničky a cibuľky tulipánov chodia. Stále viac vidím mladých a často aj deti, ktoré "vyženú" rodičov, aby sa tiež zapojili," priblížil Kusý.

Osobné rozdávanie cibuliek tulipánov "stopla" aktuálna pandemická situácia. Šéf miestnej samosprávy sa preto rozhodol darovať ich miestnemu EKO-podniku. "Verím, že na jar sa spoločne potešíme pohľadom na rozkvitnuté tulipány," dodal.

(TASR)

Páčil sa vám článok?