Z ruiny budovy v centre Dúbravky má vzniknúť zariadenie pre seniorov

29.9.2020
0

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Vypálená, zničená a najmä nebezpečná. Taká je už roky budova na Ulici kpt. Rašu v centre Dúbravky. Mestská časť organizovala minulý rok anketu s obyvateľmi. Z nej a aj prieskumu v teréne vyplynulo, že zničený objekt by mal dostať sociálne využitie.  Na základe toho vyhlásila mestská časť súťaž na jej dlhodobého nájomcu.

Víťaza z prvej súťaže miestni poslanci neodobrili a navrhli súťaž zopakovať. Na rokovaní 22. septembra dlhodobého nájomcu, spoločnosť Bormed s.r.o., schválili. Zničená budova by sa tak mala premeniť na sociálne zariadenie pre seniorov.

Spoločnosť Bormed poskytuje sociálne služby 20 rokov, 14 rokov v Borinke a aktuálne šiesty rok v Záhorskej Bystrici v Domove pre seniorov Gerion. Objekt na Ulici kpt. Rašu dostanú do prenájmu na 30 rokov s nájomným 66-tisíc ročne, prestavať ho chcú na domov pre asi 40 seniorov.

Zdroj: MČ Dúbravka

​Práce majú prebehnúť na etapy, v prvej má ísť o rekonštrukciu zničenej budovy, v druhej plánujú prístavbu s 12 izbami so sociálnym zázemím. V prvej etape počítajú s investíciou 1,2 milióna eur bez zariadenia interiéru.

Súčasťou zariadenia majú byť aj spoločenské priestory a priestory pre fyzioterapeutov a cvičenie, kaplnka, kuchynky či zázemie.

Zdroj: MČ Dúbravka

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?