Projekt Som Staromešťan je na internete

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Občianske združenie Za zdravú Patrónku v spolupráci s mestskou časťou Bratislava - Staré Mesto pripravilo začiatkom leta projekt „Som Staromešťan“. Projekt sa uskutočnil s podporou Know How fondu Veľvyslanectva Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska.

Súčasťou projektu je brožúrka o „úradoch“ v Starom Meste, ktorú dostal každý obyvateľ centrálnej mestskej časti Bratislavy zadarmo spolu s posledným predprázdninovým číslom Staromestských novín.

V brožúrke sú všetky informácie o fungovaní jednotlivých úradov samosprávy a štátnej správy, ale najmä o právach a zákonných možnostiach občanov pri komunikácii s úradníkmi, o povinnostiach úradov, ich štruktúre a kompetenciách.

Autori brožúrky veria, že sa im podarí uľahčiť stretávanie sa občanov s úradmi v Starom Meste. Ich hlavným cieľom bolo dosiahnuť, aby si občania pri komunikácii s úradmi boli dostatočne vedomí nielen svojich práv a možností, ale aj povinností a kompetencií úradov.

Brožúrku možno v súčasnosti nájsť aj v elektronickej podobe na internetovej adrese www.staromestan.sk Akékoľvek názory, pripomienky a podnety autori projektu očakávajú v sídle občianskeho združenia Za zdravú Patrónku na Brnianskej 25 alebo na mailovej adrese ozzzp@nextra.sk.

(miv)

Páčil sa vám článok?