VIDEO: Vallo pohrozil pokutami konzorciu, ktoré rekonštruuje Karloveskú radiálu

4.6.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát bude sankcionovať konzorcium, ktoré pracuje na rekonštrukcii Karloveskej električkovej radiály na úseku tunel - Molecova, ak sa na mieste nezlepší bezpečnosť. Primátor Matúš Vallo to vyhlásil v stredu po tom, čo na stavbe absolvoval kontrolný deň.

"Spolu s naším tímom som absolvoval kontrolný deň na stavbe Dúbravsko - karloveskej radiály. Jedna z tém, ktorú sme riešili so zhotoviteľom stavby, bola určite bezpečnosť ľudí, ktorí sa okolo nej pohybujú," informoval na sociálnej sieti Vallo. 

Ako uviedol, ide napríklad o dočasné priechody pre chodcov, šírku chodníkov, zabezpečenie jám, prípadne rôznych ďalších nebezpečných miest, na ktorých môže v dôsledku stavebných prác dôjsť k úrazu. "Svojimi podnetmi ste nás upozorňovali na viaceré problémové miesta a aj počas kontrolného dňa sme identifikovali viacero nedostatkov. Zhotoviteľ stavby prisľúbil nápravu a súčasné nedostatky by mali byť odstránené do budúceho týždňa," uviedol primátor.

"V prípade pokračujúcich problémov bude mesto zhotoviteľa sankcionovať. A hoci aj túto stavbu poznačila koronakríza a došlo k dočasnému zdržaniu niektorých stavebných procesov, dokončenie prác na trati v pôvodnom septembrovom termíne by zatiaľ nemalo byť ohrozené," dodal.

Rekonštrukcia posledného úseku Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály za 65,1 milióna eur s DPH sa začala v sobotu 2. mája. Realizuje ju vysúťažené konzorcium firiem DK Radiála. Modernizáciu zaplatia z európskych peňazí. V rámci stavebných prác modernizácie sa doteraz zrealizovali dve etapy, a to od zastávky Molecova po obratisko Kútiky a od obratiska po Záluhy (Damborského). Aktuálne sa pracuje na poslednej etape, teda úseku medzi tunelom a Molecovou (Riviéra) a buduje sa podchod v Dúbravke na zastávku Záluhy.  Práce by mali podľa plánu ukončiť v priebehu septembra.

​(ms)

Páčil sa vám článok?