FOTO: Fontány v meste už ožívajú, boli sme sa pozrieť v centre

3.6.2020
0

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Neskôr, ale konečne. V Bratislave od uplynulého víkendu opäť ožívajú fontány. Pre hrozbu koronavírusu sa ich spustenie odkladalo, no teraz si už môže v meste vychutnať pohľad na tečúcu vodu a započúvať sa do jej upokojujúcich zvukov.

Po minulé roky fontány ožili už v apríli, teraz sme si museli počkať. Mestská organizácia GIB však už postupne uvádza do prevádzky 38 fontán z celkového počtu 41, ktoré má vo svojej správe. Pitné fontánky ešte ostávajú uzavreté. Ako sme sa dnes presvedčili, ožila už napríklad fontána Žena s krčahom na Františkánskom námestí, Maximiliánova fontána na Hlavnom námestí, Ganymedova fontána red historickou budovou SND či fontána Lev s erbom na Námestí Nežnej revolúcie.

"Zároveň chceme všetkých Bratislavčanov aj návštevníkov mesta upozorniť, že voda vo fontánach je chemicky upravovaná a neslúži v žiadnom prípade na občerstvenie či uhasenie smädu. Pitné fontánky z hľadiska ochrany verejného zdravia na základe rozhodnutia RÚVZ zatiaľ nespúšťame," informovala nás Iveta Kešeľáková z magistrátu.

(ms)

Páčil sa vám článok?