Koronavírus: Kvôli hrozbe výskytu nového vírusu zatvoria ďalšie dve stredné školy

8.3.2020

Zdroj: sosmis.sk

Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ako zriaďovateľ Gymnázia v Malackách nariadil v týždni od 9.3. do 15.3.2020 prerušenie vyučovania. Rozhodol tak krízový štáb v Malackách, ktorý prijal opatrenia na zabránenie šírenia nákazy novým koronavírusom. Okrem nej zatvoria aj strednú školu v Bratislave.

Ďalšou školou, kde BSK nariadil prerušenie vyučovania, je Stredná odborná škola pedagogická na Bullovej ulici v Bratislave. Dôvodom na tento krok bol aj fakt, že relatívne vysoký počet žiakov školy pochádza z okresu Malacky, kde už bol potvrdený výskyt vírusu. Rovnako ako v prípade gymnázia v Malackách, aj tu bratislavská župa nariadila prerušenie vyučovania od 9.3. do 15.3.2020.

Na všetkých župných školách naďalej platia zvýšené hygienické opatrenia, napríklad pravidelná dezinfekcia priestorov, kľučiek, podláh, šatní a podobne.

"Bratislavský samosprávny kraj prijal za posledné dni sériu bezpečnostných preventívnych opatrení, ktoré by mali znížiť riziko prenosu koronavírusu v zariadeniach patriacich pod župu, teda na stredných školách, v zariadeniach sociálnych služieb, v kultúrnych zariadeniach a rovnako aj v prímestských spojoch. Nič nenechávame na náhodu a v rámci našich možností robíme maximum proti šíreniu vírusu. Stále platí, že najúčinnejšou zbraňou je prevencia,” vyhlásil Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja.

(ts,nc)

Páčil sa vám článok?