Letné horúčavy budú znesiteľnejšie: Vo Vrakuni vysadia tisíc stromov

20.2.2020
0
Ulica vo Vrakuni Dvojkrížna

Zdroj: Facebook/ Martin Kuruc Starosta Vrakune

Páčil sa vám článok?

Asi každý vie, aký nepríjemný je v meste počas leta rozpálený betón. Aj v bratislavskej Vrakuni už proti tomu chystajú opatrenia.

Hlavné mesto plánuje vysadiť v priebehu troch rokov 10-tisíc stromov. Časť z nich sa podľa slov starostu Vrakune Martina Kuruca, samozrejme, postupne vysadí aj v tejto mestskej časti, kde pribudne okolo tisíc nových stromov.

"​Spolupracujeme s odborníkmi z magistrátu na určení vhodných plôch na výsadbu a veľmi sa z toho teším. Vďaka našej mestskej poslankyni Soni Svoreňovej, ktorá predložila úspešný projekt do občianskeho rozpočtu hlavného mesta, pribudnú v blízkom čase ďalšie stromy aj na Dvojkrížnej ulici, nové stromy pomôžu k zlepšeniu priaznivej mikroklímy na sídlisku, " spresňuje na socálnej sieti starosta Vrakune Martin Kuruc.

"Môj návrh bol vysadenie stromov pozdĺž Dvojkrížnej ulice, nakoľko je tam viacero prázdnych miest, kde stromy chýbajú. Vo Vrakuni sa majú pridávať na viacerých miestach najmä ozdobné ovocné dreviny, ktorými sa majú nahrádzať invazívne dreviny či dreviny v zlom stave," povedala pre bratislavskenoviny.sk poslankyňa Svoreňová.

(nc)

Páčil sa vám článok?