Zastavili sa práce na električkovej radiále v Dúbravke?

16.1.2020
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Deje sa niečo? Fakt, že električky v Dúbravke nepremávajú pre problémy s meniarňou, je známy. Viacerí Dúbravčania si však kladú otázku, či sa nezastavili aj práce, ktoré s meniarňou nesúvisia. Zisťovali sme viac.

Viacerí Dúbravčania na sociálnych sieťach diskutujú, prečo sa nepokračuje v prácach, ktoré so sporom o prístup do meniarne nesúvisia. Pre spor o vstup na pozemky pod elektrickou stanicou – meniarňou Dolné Krčace, keď majitelia pozemku neumožňujú prístup pracovníkom DPB do meniarne, nie je možné zásobovať vozidlá elektrickou energiou. Ľudia si však všimli, že sa nedokončujú ani stále nehotové časti trate, ako sú zastávky a podobne.

"Práce neboli zastavené. Dodávateľ dokončuje nedorobky, ktoré je možné, aj s ohľadom na počasie, robiť - napríklad dokončovanie mobiliáru na zastávkach, osadenie zábradlia,... Mobiliár na zastávkach by mal byť dokončený v priebehu januára, svetelná signalizácia by tiež mala fungovať v priebehu januára, vegetačné úpravy predpokladáme ukončiť v mesiacoch apríl – máj, pracovať sa bude ešte aj na osadení výťahov na zastávke „Karlova Ves“ (po novom „Kútiky“) a práce na komunikáciách (osadenie obrubníkov a kladenie novej vozovky) sa budú robiť priebežne tak, ako klimatické podmienky dovolia," reagoval na našu otázku hovorca magistrátu Peter Bubla.

(ms)

Páčil sa vám článok?