Na Dúbravsko-karloveskej radiále prebehol kontrolný deň. Od mája je naplánovaná najťažšia etapa

15.1.2020
0

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Kedy budú opäť jazdiť električky až do Dúbravky? Túto otázku si kladie veľa obyvateľov tejto mestskej časti Bratislavy. Mnohí zrejme dúfali, že odpoveď im môže dať stredajší kontrolný deň na rekonštruovanej radiále, ktorého sa zúčastnil aj starosta Martin Zaťovič. Od mája sa však začne najťažšia časť rekonštrukcie radiály pri tuneli.

"Zaujímala nás samozrejme Dúbravka, termíny, návrat električky do mestskej časti i plánovaná združená zastávka a prestavba podchodu Damborského a s tým súvisiace dopravné obmedzenia," informovala mestská časť na sociálnej sieti a tým, že Martin Zaťovič apeloval na zhotoviteľa, aby mestskú časť o termínoch a výlukách informoval dostatočne vopred, aby sa Dúbravčania na zmenu pripravili.

Na kontrolnom dni odznelo, že zhotoviteľ v spolupráci s hlavným mestom pripravuje nový harmonogram prác, no termín návratu električky do Dúbravky ostáva stále nejasný. Prevádzke električky stále bráni spor so zástupcami vlastníkov pozemkov pod meniarňou v Dolných Krčacoch. Dúbravčania tak naďalej prestupujú v Karlovej Vsi na zastávke Borská na náhradný autobus X5.

"Prestavbu združenej zastávky Záluhy a podchodu Damborského budú sprevádzať dopravné obmedzenia a aj čiastočne uzavretie cestu M.Sch.Trnavského. Zhotoviteľ má o nich informovať vopred," informuje ďalej mestská časť. 

Od mája je naplánovaná najťažšia etapa modernizácie, ktorá má trvať približne 130 dní. Modernizovať sa má najdlhší a najhlavnejší úsek trate od tunela po Molecovu.

Finálny a záväzný termín dokončenia modernizácia Dúbravsko-karloveskej radiály vo všetkých etapách je 12. september 2020.

(ms) 

Páčil sa vám článok?