Odfláknutá práca? Video nelichotivo ukazuje Karloveskú radiálu po rekonštrukcii. Aká je pravda?

14.1.2020
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Hluk, buchot, škripot, nerovnosti. Tak zachytáva jazdu električiek po čerstvo zrekonštruovanej Karloveskej radiále video, ktoré sa šíri na internete. Zisťovali sme, nakoľko je pravdivé a ako je s výsledkom prác spokojný magistrát.

Premávka električiek do Karlovej Vsi bola obnovená 19. decembra. Odvtedy sa Karlovešťania môžu odviezť po zrekonštruovanej radiále až po obratisko, Dúbravčania si na jazdu električkou musia ešte počkať.

Už o pár dní ešte v decembri sa však na internete objavilo video, ktoré spochybňuje kvalitu odvedenej práce na Karloveskej radiále. Poukazuje na nerovnosti i hlučnosť električiek. Veď posúďte sami:

Oslovili sme magistrát, ktorý je zadávateľom prác, aby sa k spomínanému videu vyjadril. 

"Kvalita odovzdaných prác je pre nás dôležitá. V prípade, ak sa potvrdí, že niektoré práce neboli vykonané tak, ako mali byť, mesto si uplatní reklamáciu a budeme žiadať o nápravu. Zároveň však na trati a v jej okolí nie sú ešte hotové všetky úpravy. Na niektorých miestach (vrátane toho na videu) nie je vysadený rozchodník priamo v koľajisku a popri trati ešte stále chýbajú vegetačné úpravy, ktoré prispejú k zníženiu hluku. Na hlučnosť pravdepodobne vplývajú aj jamy, ktoré ešte sú popri trati a ktoré tam vo výsledku nebudú," vyjadril sa hovorca magistrátu Peter Bubla. 

 

"Čo sa týka zvarov na koľajniciach, DPB nechal prekontrolovať situáciu s brúsením zvarov a zvary boli minulý týždeň pre brúsené," dodal Bubla. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?