Ďalší usmrtený cudzinec v centre Bratislavy - ako na túto tragédiu reagoval primátor Vallo?

8.12.2019
Matúš Vallo v operačnom stredisku

Zdroj: Magistrát

Páčil sa vám článok?

Ďalší mŕtvy človek po fyzickom napadnutí bol dnes v noci nájdený v centre mesta. "Je mi nesmierne ľúto zbytočnej smrti mladého človeka aj smútku jeho najbližších," napísal na margo tejto tragickej udalosti primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnu sieť. Ale to nebolo všetko...

"Ťažko sa mi hľadajú slová na agresiu a brutalitu, ktorá je prítomná v našej spoločnosti a bohužiaľ aj v našom meste. Darmo robíme opatrenia, zvyšujeme počet hliadok mestskej polície, pokrývame mesto kamerami, keď tu máme ľudí, ktorí nevedia ukontrolovať svoje správanie a sú schopní z ničoho nič zaútočiť na človeka tak brutálne, že ho zabijú," pokračoval v statuse zverejnenom na sociálnej sieti primátor Bratislavy.

​"Za bezpečnosť v našich mestách zodpovedá polícia. Ale ani štátna polícia a už vôbec nie mestská polícia nemôžu byť všade. Štátna polícia však musí exemplárne vyšetriť takéto prípady a my jej budeme vo všetkom nápomocní. Ani to ale nestačí, nestačí len tlak na políciu, treba tlačiť na vládu, na parlament, na spoločnosť, aby sa už prestali zahrávať s nenávisťou, ktorá sa tu začína šíriť ako mor. Nenávisť, od ktorej je už len krok k agresii a brutalite aj vo fyzickom priestore," pokračuje Matúš Vallo.

"Vyvŕšiť si svoje frustrácie na slabších a bezbranných nie je ľudské právo! Treba odsúdiť každého páchateľa fyzického útoku, ale zároveň treba odsúdiť každého, kto hnusnými a nenávistnými rečami takéto útoky aj nepriamo podnecuje," dodal Vallo.

FOTO a VIDEO: Polícia hľadá štvoricu mužov, ktorí by mohli objasniť usmrtenie 22-ročného muža na Námestí SNP

Krajské riaditeľstvo PZ SR v Bratislave zverejnilo na sociálnej sieti video, na ktorom vidno štvoricu mužov na Námestí SNP v nedeľu nadránom, kedy tu došlo k zabitiu 22-ročného cudzinca. Policajtom sa zároveň podarilo získať aj zábery z podnikov, kde sa traja z kvarteta mužov predtým zabávali. Polícia sa obrátila na verejnosť s prosbou o pomoc pri ich identifikácii...

(ars)

Páčil sa vám článok?