Obyvatelia Perneckej ulice roky čakajú na vybudovanie chodníka: Aké sú prekážky?

12.11.2019
Pernecká ulica

Zdroj: MČ Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Čakajú naň niekoľko rokov, no zatiaľ sa nedočkali. Reč je o obyvateľoch Perneckej ulice v Karlovej Vsi. Hoci žijú na ulici, kde je niekoľko bytových aj rodinných domov, musia denne chodiť pomedzi autá.  Týka sa to napríklad aj rodičov s detskými kočíkmi či starších ľudí.

Karlova Ves chodník vybudovať chce, no Slovenský pozemkový fond si za svoj pozemok pre budúci chodník pýta vysokú sumu.

Výstavbu brzdí zmiešané vlastníctvo pozemkov, na ktorých chce Karlova Ves vybudovať chodník. Väčšia časť pozemkov patrí hlavnému mestu, s ktorým mestská časť už má uzavretú platnú nájomnú zmluvu. Avšak úsek s rozlohou 585 metrov štvorcových má v správe Slovenský pozemkový fond (SPF), ktorý tieto pozemky spravuje ako pozemky nezistených vlastníkov.

Keďže sa prenajať nedajú, Karlova Ves má záujem o ich kúpu. Nadobudnutie chýbajúcej časti pozemkov si však SPF predstavuje inak, ako mestská časť a realitní znalci. Kým realitné kancelárie odhadujú cenu pozemku na 17,26 eur za m², SPF vidí ich hodnotu až niekoľkonásobne vyššie, konkrétne 50,19 eur za m². Pozemkový fond tak chce na predaji pozemku pre verejnoprospešnú stavbu zarobiť navyše takmer 20 tisíc eur.

​(TS,nc)

Páčil sa vám článok?