Dúbravčania začali riešiť zlú dopravnú situáciu sami - za pomoci sociálnych sietí

8.11.2019
Vrakuňa spustila petíciu za riešenie kolapsu dopravy - auto_kolona
Páčil sa vám článok?

To, že je neúnosná dopravná situácia v Dúbravke v čase rannej i večernej špičky vie už hádam každý. Primátor mesta Matúš Vallo prisľúbil, že na magistráte chystajú opatrenia, ktoré by ľuďom z tejto mestskej časti mali pomôcť. Tí sa však rozhodli, že aj oni sami si skúsia pomôcť a vo veľkom sa začali sústreďovať na zdieľané spolujazdy...

"Každý deň ráno o ôsmej chodím z Tranovského ulice k budove Slovenského rozhlasu na Mýtnej ulici a mám v aute 3 miesta prázdne, takže, ak niekto cestuje v tom čase tým istým smerom, tak nech sa mi napíše správu alebo sa mi ozve do komentárov a skúsime sa dohodnúť," takéto a podobné oznamy sa v týchto dňoch vo veľkom objavujú na neoficiálnej facebookovej stránke Dúbravky, ktorá má 14 500 členov. Motorizovaní obyvatelia tejto mestskej časti vyzývajú svojich susedov, že ich v určitom čase môžu zobrať autom do mesta, čo by aspoň čiastočne mohlo prispieť k tomu, aby sa na predimenzovaných cestách z Dúbravky znížil počet vozidiel.     

Pochopiteľne, že sa objavili aj výzvy, aby sa motoristi počas momentálnej kritickej situácie úplne vzdali individuálnej dopravy a presadli do vozidiel DPB, ale nie každému MHD vyhovuje, respektíve existuje stále veľa ľudí, čo nechcú prísť o komfort, ktorý im vlastné auto poskytuje. "Lepšie je sedieť v aute, než stáť a tlačiť sa v autobuse, ktoré strávia v kolónach rovnako dlhý čas ako autá a navyše im cesta do mesta trvá oveľa viac, keďže busy ešte musia stáť aj na zastávkach," pripomenula jedna z členiek skupiny. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?