Dopravná situácia v Dúbravke je katastrofálna - primátor Vallo pomenoval príčiny kolapsu!

7.11.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

To, že komplexná rekonštrukcia Dúbravsko-karloveskej radiály skomplikuje a spomalí dopravu v týchto dvoch mestských častiach sa očakávalo, ale z toho, čo každodenne ráno i podvečer zažívajú najmä obyvatelia Dúbravky sú už ľudia doslova zúfalí a na rovinu vravia: Je to peklo! Problémom sa už intenzívne zaoberá aj vedenie mesta.

"Je to tam naozaj zlé, vyrážam z domu cca okolo 7:05 a len v Dúbravke v smere od križovatky pri Lidli dole na nájazd na diaľnicu je ulica Janka Alexyho úplne full, človek tam naozaj strávi cca 10-12 minút len posúvaním sa, aby vyšiel vôbec z Dúbravky. Neviem si ani predstaviť, čo zažívajú tí, ktorí vozia deti do škôl a vydávajú sa smerom do centra okolo ôsmej. Vtedy to tam musí byť ešte horšie," povedala pre Bratislavské noviny Nikola z Dúbravky. "Rátali sme s tým, že sa nám kvôli výstavbe električkovej radiály cesta ráno predĺži, ale je to teraz naozaj dosť zlé a je úplne jedno či sedíte v aute alebo autobuse MHD. Všetky vozidlá tu trčia v nekonečných kolónach. Cestu domov radšej ani nekomentujem, ale to sa už aspoň až tak veľmi nikam neponáhľam. A najnovšie vraj dnes okolo 11-tej mali uzatvoriť ďalší prejazd cez električkovú trať na 30 dní, tak to ešte bude väčšie peklo ako doteraz," dodala mladá Dúbravčanka, podľa ktorej sa celkový čas strávený cestovaním z domu do práce zdvojnásobil. 

Zdroj: fb Dúbravka

Katastrofálnou dopravnou situáciou v Dúbravke a čiastočne aj v Karlovej Vsi sa včera na pracovnom stretnutí so starostom MČ Dúbravka Martinom Zaťovičom a dopravnými odborníkmi zaoberal aj primátor mesta Matúš Vallo, ktorý pomenoval tri hlavné príčiny spomalenej dopravy počas rekonštrukcie Dúbravsko-karloveskej radiály: 
1. Pri MHD zastávke Damborského v rámci rekonštrukcie stavajú podchod a integrovanú zastávku MHD kvôli čomu je zúžená vozovka z dvoch na jeden pruh a na danom úseku sa tvorí tzv. lievik.

2. Na križovatke M. Schneidera -Trnavského - Harmincova sú bežne dva odbočovacie pruhy v smere na Harmincovu, z ktorých je aktuálne jeden uzavretý kvôli rekonštrukcii križovatky.

3. Na križovatke Harmincova - Pri Suchej Vydrici sa upchávajú oba smery: z ulice Pri Suchej Vydrici na Harmincovu ulicu smerom do centra a z Harmincovej ulice pri odbočení doľava smerom na ulicu Pri Suchej Vydrici.

Zdroj: FB M.V.

​Primátor Matúš Vallo zároveň potvrdil, že v rámci pokračovania prác na radiále bude od dnes, teda od štvrtka 7. novembra 2019 o 11:00 uzavreté priecestie cez električkovú trať na M. Schneidera -Trnavského na úrovni ulíc Bagarova a Hanulova. "Rekonštrukcia tohto priecestia bude trvať 30 dní. Najbližšie priecestie pre motorové vozidlá cez električkovú trať v smere do Dúbravky bude na úrovni ulíc Janka Alexyho a Pod záhradami. Vieme, že tieto problémy spôsobujú výrazné meškania verejnej dopravy a zdržania automobilovej dopravy, čomu sa snažíme predísť. V najbližších dňoch predstavíme a implementujeme riešenia, ktoré v Dúbravke zmiernia tieto problémy. Ďakujem vám za trpezlivosť, zvládneme to!" napísal na sociálnu sieť bratislavský primátor. 

(ars) 

Páčil sa vám článok?