Magistrát zrejme neprezradí mená všetkých uchádzačov, ktorí chceli šéfovať mestským podnikom. Zisťovali sme prečo

12.6.2019
0
Matúš Vallo

Zdroj: Marián Dekan

Páčil sa vám článok?

Chceli by ste poznať detaily o všetkých uchádzačoch, ktorí sa prihlásili do konkurzov s úmyslom riadiť mestské podniky (Dopravný podnik, OLO, Mestské lesy či vodárenskú spoločnosť)? Na bratislavskom magistráte zatiaľ nepochodíte, ani keď o to požiadate na základe infozákona.

"Pred tromi rokmi, keď Ivo Nesrovnal vypísal výberové konanie, mala verejnosť možnosť vidieť životopisy a rozvojové projekty všetkých prihlásených kandidatov na šéfov mestských firiem. Prešli však tri roky máme tu nové vedenie mesta a všetko sa zmenilo. Cez infozákon som si vyžiadal sprístupniť mená všetkých prihlásených uchadázačov na pozíciu šefov DPB, OLO a BVS spolu s prílohami, ktoré poslali hlavnému mestu. To znamená rozvojové projekty, referencie a podobne. Bohužiaľ, mesto Bratislava sa ich rozhodlo nesprístupniť. Čiže ako občania Bratislavy sa nedozvieme či naozaj postúpili ďalej tí najlepší..." kritizoval na sociálnej sieti súčasné vedenie magistrátu poslanec petržalského zastupiteľstva a známy aktivista Miroslav Dragun. 

Zaujímalo nás, či je to naozaj tak a prečo. "Ambíciou výberových procesov je vybrať uchádzačov, ktorí sú skutočne skúsenými odborníkmi, čo aj znamená, že sú na trhu manažérskej práce uplatniteľní. Je preto vysoko pravdepodobné, že uchádzači o jednotlivé pozície aj v súčasnosti pôsobia vo vysokých manažérskych pozíciách. Zverejnenie skutočnosti, že sa uchádzajú o určitú pozíciu, by ich mohlo poškodiť v očiach ich aktuálneho zamestnávateľa. Z tohto dôvodu bola publicita jednotlivých uchádzačov koncipovaná tak, aby mali uchádzači pod kontrolou, či a v akom štádiu výberového konania sa zverejní informácia o ich účasti vo výberovom procese. V každom prípade my pripravujeme veci tak, aby sme ku koncu týždňa vedeli zverejniť identitu všetkých uchádzačov. Samozrejme len v prípade, ak uchádzači nestiahnu svoj súhlas so spracovaním osobných údajov (pre prípad, že si neprajú zverejniť svoju identitu v súvislosti s výberovými procesom)," vyjadril sa pre babnoviny.sk hovorca magistrátu Peter Bubla.

​(ms)

Páčil sa vám článok?