Kto bude novým šéfom Mestských lesov? Záujem majú traja uchádzači

10.6.2019
0
Matúš Vallo

Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Páčil sa vám článok?

Pred výberovú komisiu sa na budúci pondelok postavia traja uchádzači o post riaditeľa Mestských lesov v Bratislave. Dovtedy si môže verejnosť preštudovať ich životopisy a vyjadriť sa k nim (napríklad upozorniť na nepravdivé skutočnosti či riziká kandidátov). Zverejňovanie životopisov je súčasťou nových pravidiel pre transparentné výberové konania na pozície šéfov mestských podnikov.

Ako nás informoval hovorca magistrátu Peter Bubla, do výberového konania na pozíciu riaditeľa Mestských lesov v Bratislave bolo celkovo doručených 7 kompletných prihlášok. Z nich na základe životopisov (vzdelanie, profesionálna skúsenosť), referencií uchádzačov a odporúčania personalistov výberová komisia pozvala štyroch  uchádzačov na pohovor s personalistami.

V uplynulých dňoch personálni poradcovia dokončili rozhovory so štyrmi uchádzačmi a zároveň vykonali kontrolu ich integrity. "Na základe týchto podkladov vypracovali HR poradcovia návrh hodnotenia jednotlivých uchádzačov. Komisia následne zostavila rebríček štyroch najvhodnejších uchádzačov o pozíciu riaditeľa Mestských lesov v Bratislave na verejné a neverejné vypočutie. O finálnom poradí rozhodlo priemerné hodnotenie uchádzačov podľa hodnotenia komisie. Medzičasom jeden z uchádzačov odstúpil. Vypočutí pred komisiou tak budú traja uchádzači," doplnil Bubla.

Do finále tak postúpili Matej Dobšovič, Tibor Jančok a Ján Jenčo.

Ich neverejné a následne aj verejné vypočutie usa uskutoční na budúci pondelok  17.6.2019, pričom priebeh bude nasledovný:

  1. Od 9:00 do max. 12:00 sa uskutoční neverejné vypočutie pred výberovou komisiou, kde bude kandidát oboznámený so zisteniami z kontroly integrity. Členovia komisie budú mať možnosť dopytovať sa uchádzača na jeho predchádzajúce pôsobenie, skúsenosti, ako aj pochybnosti vyplývajúce so zistení kontroly integrity. V prípade konfrontácie s informáciami, ktoré sa objavia ako výsledok kontroly integrity, dostane uchádzač možnosť z výberového konania odstúpiť.
  2. Od 13:00 do max. 18:00 sa uskutoční verejné vypočutie pred výberovou komisiou a verejnosťou. Každý uchádzač bude mať 45 minútový priestor členený na 15 minútové úseky, počas ktorých odprezentuje svoj rozvojový plán a zodpovie na otázky verejnosti a komisie.

Vypočutie sa bude konať v Justiho sieni Primaciálneho paláca.

Po vypočutí uchádzačov bude mať výberová komisia priestor, aby štruktúrovanou metódou zostavila poradie uchádzačov, na základe ktorého odporučí primátorovi vhodného uchádzača o pozíciu. Primátor dostane odporúčanie komisie a má možnosť sa s odporúčanými kandidátmi stretnúť. Následne by mal rozhodnúť a predložiť návrh mestskému zastupiteľstvu. Primátor musí akceptovať odporúčanie komisie, vrátane poradia. V prípade zásadného nesúhlasu s postupom a výsledkom má možnosť výberové konanie zopakovať. Toto rozhodnutie musí zdôvodniť a malo by byť výnimočné.

Životopisy uchádzačov o pozíciu riaditeľa Mestských lesov v Bratislave sú zverejnené TU. Spätnú väzbu k uchádzačom môžete zasielať na vyberovekonania@bratislava.sk.

(ms, ts)

Páčil sa vám článok?