FOTO: Poštová je totálne rozkopaná. A ešte dlho bude

9.5.2019
0
Rozkopaná Poštová ulica

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Ak ste v Bratislave v poslednom čase prechádzali od Námestia SNP na Obchodnú ulicu cez Poštovú, zrejme vás zaskočili rozsiahle rozkopávky, jedna veľká jama za druhou. A tento stav ešte nejaký čas potrvá.

Už od apríla pracujú na Poštovej ulici plynári a jej stav zrejme prekádža viacerým Staromešťanom, ktorí sa obracajú na miestny úrad. Ten však tieto práce nerealizuje, no zisťoval, kedy budú konečne hotové.

„Na Poštovej ulici realizujeme plánovanú rekonštrukciu plynovodov formou vťahovania nového potrubia do existujúceho. Z tohto dôvodu je nevyhnutné až dvojtýždňové prerušenie distribúcie zemného plynu do dotknutých odberných miest," vysvetlil hovorca SPP distribúcia Milan Vanga. Prerušenie distribúcie bolo plánované od 29.4.2019 do 15.5.2019 aj s rezervou pre neočakávané udalosti. "V priebehu prípravných prác sme však zistili, že obytný dom na Obchodnej ulici je napojený na kotolňu na Námestí SNP. Tento fakt spôsobil, že prerušenie distribúcie sme museli posunúť, aby sme si splnili zákonnú povinnosť voči odberateľom a včas ich informovali o prerušení distribúcie. Nový termín začiatku prerušenia distribúcie sme boli nútení posunúť na 10.5.2019," uviedol Vanga.

FOTOGALÉRIA:

​​"Vzhľadom na to, že na všetky práce nám zostáva 5 dní, dnes sme podali novú žiadosť o zvláštne užívanie miestnej komunikácie - s termímnom do 25.5.2019," dodal hovorca SPP-D. Na otázku, kedy bude teda ulica v pôvodnom stave, odpovedal. "Naším cieľom je ukončiť rekonštrukciu aj povrchové úpravy na Poštovej v čo najskoršom termíne, aby sme nezasahovali do komfortu chodcov a do vzhľadu predmetnej lokality. Rovnako nám záleží na tom, aby naše hlavné mesto bolo turisticky atraktívne nielen počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji,“ uzavrel Milan Vanga.

(ms)

Páčil sa vám článok?